Másfél millió lejjel támogatja a városháza a Csíkszeredai Sportklubot

Másfél millió lej értékű támogatást hagyott jóvá Csíkszereda önkormányzati testülete a hétfői soron kívüli ülésen a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata számára. Az összeg három évre – 2024–2027 – érvényes. A csíkszeredai Sportklub a támogatás összegét eszközökre, bérkeretre és felkészülésre fordítja.

Vlaicu Lajos
Másfél millió lejjel támogatja a városháza a Csíkszeredai Sportklubot
Archív Fotó: Sportklub

Korodi Attila, Csíkszereda polgármestere a támogatás kapcsán megjegyezte: a világjárvány alatt a hároméves de minimis – az Európai Unió meghatározása alapján csekély összegű támogatás, amely mentesül az állami támogatásokat érintő ellenőrzés alól – támogatást felhasználták, amely a járvány ideje alatt válságkezelésre volt előirányozva, így a Sportklubnak 3,5 millió lej értékben tudtak támogatást nyújtani.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

– A világjárványt követően a de minimisben ismét a szabványos támogatást adhatjuk, ami összesen másfél millió lej, ebben a támogatási formában ez a maximum. Az FK Csíkszereda ebben a támogatási formában nem vesz részt, mert a futballklubot más rendszerben támogatjuk, amit ősszel fogadunk el. Az FK esetében van egy olyan procedúra, amely nem limitálja a támogatást de minimis keretek közé – mondta Korodi.

Hozzátette: a Sportklub támogatásának lehetőségeit a jogi tanácsadás és a sportminisztérium visszajelzése alapján is elemezték, ennél több támogatást egyelőre nem tudnak biztosítani, mivel a Sportklub állami csapat, így nincs más lehetőség. A három év támogatási összegei a következők: 2024. augusztus és december időszakra 450 ezer lej, ebből 300 ezer lej fizetésekre fordítható, 100 ezer lej felszerelésekre és 50 ezer lej felkészülésre. 2025–2026-ban hasonló támogatást biztosítanak évente a Sportklub számára, míg 2027-ben 150 ezer lejt kap a jégkorongcsapat. 

– Továbbra is szeretnénk támogatni a csapatot, ehhez azonban átláthatóságra és olyan menedzsmentre van szükség, amely el tud számolni a támogatással – mondta az elöljáró. Szerinte: a következő három év alatt a Sportklubnál olyan eredményeket érhetnek el, amelyekkel a klub továbbra is a város emblematikus sportcsapata marad.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!