Kutakat fúrat az önkormányzat

A tervezett beruházások megvalósítása érdekében fúrat kutakat a csík­szent­györgyi önkormányzat, mivel nincs ivóvízhálózat a községben. Közintézményeknél is fúrtak kutat, a munkálatok költségeit a megyei önkormányzat hatszázalékos személyi jövedelemadó-, valamint az áfavisszaosztásból biztosították.

Péter Ágnes
Becsült olvasási idő: 2 perc
Kutakat fúrat az önkormányzat
Nincs vízhálózat, ezért kutakat fúrnak. Megoldáskeresés önerőből Fotó: Csíkszentgyörgy Polgármesteri Hivatala

Nincs ivóvízhálózat Csík­­szentgyörgy községben, de azért, hogy az elkezdett európai finanszírozású beruházások meg­valósuljanak, a helyi önkormányzat ötven méter mély, bő vízhozamú kutakat fúr. Ezzel megoldják a közintézmények ivóvízellátását is. Mint Réti Zsófia polgármester közölte, az idénre tervezett hat kútból már ötöt kifúrtak, így megoldódott a csíkszentgyörgyi művelődési ház és az iskola vízellátása, ugyanakkor Kotormányban is fúrtak egy kutat, ahol rendszeres volt a szárazság okozta vízhiány. A községi focipálya mellett fúrt kút a pálya öntözőrendszerének működtetéséhez szükséges. 
Folyamatban van az egészségi központ építése, itt is új kútból biztosítják a szükséges vizet, következő lépésként pedig a bölcsődénél fognak fúrni. A kútfúrás díja egyenként 25 ezer lej, a munka költségeit a megyei önkormányzat hatszázalékos személyi jövedelemadó-, valamint az áfa-visszaosztásból biztosították.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!