Hirdetés

Külön tisztelet a lovasoknak 

Tizenkilencedik alkalommal tartották meg az Alcsík Lovasnapot vasárnap, Tusnád község futballpályáján. A verseny színvonalát jelzi, hogy a kevés versenyre nevezett fogatok többsége országos versenyek rendszeres látogatói. 

Vlaicu Lajos
Becsült olvasási idő: 2 perc
Külön tisztelet a lovasoknak 
Fotó: Vlaicu Lajos

Maraton- és díjfogathajtást is láthattak a Tusnád község focipályájára kilátogatók a 19. Alcsíki Tusnádi Lovasnapon. A két fordulóból álló maraton-fogathajtási versenyen heten mérték össze tudásukat, míg a díjfogathajtásra öten neveztek be. Utóbbi kategóriában versenyző fogatosok az országos fogathajtó versenyek állandó résztvevői, tudtuk meg Molnár Józseftől, Tusnád község polgármesterétől. Külön tisztelet a lovasoknak 

Az éjjeli eső ellenére a pályát a versenybírók alkalmasnak találták versenyzésre, így mind a tizenkét versenyző készülhetett a pályaismertetőre, amely elmondásuk szerint igencsak technikás lesz. A versenyszámokban a pálya hibátlan teljesítésén túl az időfaktor is fontos tényező volt az elsőségért folytatott küzdelmek során. 
A polgármester kifejtette: korábban összevonták a település más eseményeivel is a lovasnapot, de az idén úgy gondolták, az egész napot a lovasportok szerelmeseinek szentelik.

– Tusnádon az első lovasnapot 2004-ben szervezték, azóta a világjárvány miatt egyszer elmaradt, de ezt leszámítva töretlen népszerűségnek örvend az esemény, amely jövőre a 20. jubileumi évfordulójához ér – hívta fel a figyelmet Molnár József. 

Külön tisztelet a lovasoknak 





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!