Közel 1400 km lábbusszal

Végigrobogott a most záruló tanéven a 2022-ben útjára indított, majd a 2023-as évben „sebességbe kapcsolt” csíkszeredai Lábbusz – tájékoztat közleményében a városháza.

HN-információ
Becsült olvasási idő: 2 perc
Közel 1400 km lábbusszal
Fotó: Székelyudvarhelyi Művelődési Ház/Fb

Már a program első hete felülmúlta a szervezők várakozásait: 70 gyermekkel indult az első nap, de volt olyan alkalom, hogy elérték a 150-et is. A tanév során változott a résztvevők száma: csatlakoztak újak, de le is morzsolódtak néhányan. Összességében naponta 100-120 utasa volt a „járatoknak”. November 6-tól a tanév végéig – leszámítva a vakációkat és az ünnepnapokat – 130 napon indultak a megszokott időpontokban a Lábbusz-járatok a 11 útvonalon, melyek összesen 11 km-t fednek le és 4 iskolába juttatják el a diákokat. Ez idő alatt a gyermekek közel 1400 km-t, egészen pontosan 1398,8 km-t tettek meg, esetenként hóban, -20 fokban, de zuhogó esőben is. A Lábbusz program működéséhez pedig közel 350 önkéntes járult hozzá. 


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


A hűséges utasokat kisebb-nagyobb ajándékokkal, élményekkel lepték meg: kaptak színes ceruzát, kulcstartót, bögrét, de közös mozizás, sízés és trambulinozás is összekovácsolta a kis közösséget. Azok pedig, akik ebben a tanévben legalább száz matricát gyűjtöttek, az évzáró ünnepségeken átvehették a Lábbusz feliratú kapucnis felsőt.
A legnagyobb kihívást folyamatosan az önkéntes kísérők bevonása jelentette, de viszonylag hamar kialakult egy szűk körű, főként szülőkből, civilekből álló önkéntes közösség, akikre szinte minden nehéz helyzetben számíthattak a szervezők. A járatok felfüggesztésével a városháza közleményében köszönetet mondott a szülőknek a bizalomért, hogy nap mint nap rájuk bízták gyermeküket, és az önkénteseknek, támogatóknak, akik felelősségteljesen és figyelemmel végezték a „munkát”.



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!