Komondorok Hargita megyében

Három komondor kutyát hoz­tak a Pest Vármegyei Pol­gárőrség Szövetségének képviselői szombaton Csík­szentkirályra. Az ebek közül kettő a Kászonokban, egyikük Csíkszentkirályon talált gazdára. Az anyaországi polgárőrség és a Mereklye Székelyló Tenyésztő Egyesület együttműködése révén székely lovakat visznek haza.

Vlaicu Lajos
Becsült olvasási idő: 3 perc
Komondorok Hargita megyében
Komondorok ajándékba. Gazdára leltek Székelyföldön Fotó: Vlaicu Lajos

A Pest Vármegyei Polgárőrség Szövetségé­nek képviselői február után ismét visszatértek Csíkszentkirályra, ahová ezúttal három komondor kutyát hoztak magukkal. Az ebek szombaton új gazdára találtak, egyet közülük Csíkszentkirály önkormányzata fogadott örök­be, másik két kutya a Ká­szo­nokban talált gazdára.
Szombat délelőtt a csík­szent­királyi önkormányzat ud­­varán tartott átadón Székely Ernő polgármester fogadta az anyaországi küldöttséget és a kászoni örökbefogadót. 
Dr. Bilisics Péter, a Pest Vármegyei Polgárőrség Szövetség elnöke kifejtette: a legutóbbi látogatásuk alkalmából három kuvaszt hoztak a megyébe a fajta génállományának frissítése céljából, most három komondor kutyát hoztak. Az egyik eb faladata Csíkszentkirályon a házőrzés, míg a másik két kutya nyáj mellé került. 


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

– Ezúttal a polgárőrség képviselői nemcsak hoztak, hanem visznek is, mégpedig két székely lovat, a Mereklye Székelyló Tenyésztő Egyesület jóvoltából. Az anyaországban is szeretnénk a székely ló fajállományt újra meghonosítani

– mondta a Pest Vármegyei Polgárőrség Szövetség elnöke. Hozzátette: ehhez az anyaországban élő őshonos állatfajok megmentését támogató programot is létrehoztak. 

– A felhasználási cél fontos, hiszen egyetlen állatot sem tartunk cél nélkül, és örülünk, hogy egyéves tárgyalási folyamatot követően végre sikerült székely lovakat vinnünk haza

– mondta Oskó Tamás, a Pest Vármegyei Polgárőrség Szövetség járási koordinátora. Reméli, hogy a most és a télen átadott ebek leszármazottjaiból később az anyaországba vissza tudnak vinni. 





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!