Hirdetés

Kigyulladt egy raktár, hatalmas füst gomolyog Csíkszereda felett

Kigyulladt egy csíkszeredai burgonyaraktár szerda délután a Vadász utcában. Cikkünk frissül.

Hírszerkesztő: Molnár Raymond
Kigyulladt egy raktár, hatalmas füst gomolyog Csíkszereda felett
Fotó: Veres Nándor

A helyszínre a csíkszeredai hívatásos tűzoltók, illetve a rohammentő-szolgálat (SMURD) szálltak ki. Kiérkezésükkor a tetőzeten mintegy 50-100 négyzetméteren terjedtek a lángok – tájékoztatott Andreea Mirică, a Hargita megyei tűzoltóság helyettes szóvivője.

Frissítés – 16.15
A tűzoltóság utólagos tájékoztatása szerint a lángok már 300 négyzetméteres területet érintenek egy csarnokban, amelyben burgonyát és faanyagot tárolnak.

Frissítés – 16.40
Helyszínen lévő kollégánk tájékoztatása szerint a tűz átterjedt egy másik épületre is. Hatalmasak a lángok, a hatóságok elküldik a tűz közeléből a bámészkodókat.


Frissítés – 17.15
A helyszínre érkeztek a madéfalvi és csíkcsicsói önkéntes tűzoltók is, valamint a székelyudvarhelyi tűzoltóságnak is kérték a segítségét. A lakókat Ro-Alert-üzenetben figyelmeztették a veszélyre. Korodi Attila, Csíkszereda polgármestere Facebookon, élő bejelentkezésben közölte, nincs robbanásveszély. A tűz eloltásán dolgoznak a hatóságok. 

Frissítés – 17.30
A csíkszentkirályi és csíkszentimrei tűzoltókat is riasztották, hogy segítsenek az oltásban.

Frissítés – 18.30
Korodi Attila, Csíkszereda polgármestere hat óra után ismét élőben jelentkezett be a Facebookon. Elmondta, a veszély elmúlt, a nehezén túl vannak a tűzoltók. Hozzátette, ami sok stresszet okozott, hogy a raktár egyik csarnokában műtrágyát tárolnak, de szerencsére ez a fajta csak gyúlékony, de nem robbanásveszélyes, és szerencsére nem érintették a lángok. Kifejtette, még eltart néhány óráig, amíg lokalizálják a tüzet a hatóságok. 

Frissítés – 19.30
A megyei tűzoltóság tájékoztatása szerint a lángok körülbelül 5000 négyzetméteren pusztítottak. A tüzet sikerült lokalizálni.

Frissítés – 20.40
A tűzoltóság tájékoztatása szerint a tűzet este fél kilenc után nem sokkal sikerült eloltani.

Veres Nándor

Veres Nándor

Veres Nándor

Veres Nándor

Veres Nándor

Hargita Népe

Veres Nándor

Veres Nándor

Péter Ágnes

Veres Nándor

Veres Nándor





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!