Hirdetés

Kezdődhet a tűzoltószertár építése Hargitafürdőn

Átadták a terepet a kivitelezőnek, ezzel elkezdődött a hargitafürdői tűzoltószertár építése. A multifunkcionális épület több mint tűzoltószertár: orvosi rendelő, gyógyszertár, közvécé és irodahelyiség is helyet kap benne. Kivitelezési ideje tizenkét hónap.

Hírszerkesztő: Molnár Raymond
Becsült olvasási idő: 1 perc
Kezdődhet a tűzoltószertár építése Hargitafürdőn
Fotó: csíkszeredai önkormányzat

A csíkszeredai önkormányzat közleményében arról tájékoztat, hogy Hargitafürdőn rendelkezésre áll egy tűzoltóautó, amelynek a tárolása miatt fontos, hogy az üdülőtelepülésen tűzoltószertár épüljön. További igényekre válaszolva azonban az önkormányzat többrendeltetésű létesítmény építése mellett döntött. A közbeszerzési eljárás nyomán helyi vállalkozó nyerte el a kivitelezést – akárcsak korábban a tervezést. Az Aedna Kft. tervei alapján ugyanis az Impex Aurora Kft. foghat neki a munka látható részének.

„A héten aláírtuk a kivitelezési szerződést, most pedig megtörténik a terep átadása a kivitelező részére.

Fontos lépést teszünk ezáltal a hargitafürdői közbiztonság növelése érdekében, mert amellett, hogy a helyi önkéntes tűzoltóknak létrejön egy állandó, felszerelt szolgálati helyük, és a tűzoltóautót is megfelelő körülmények között tárolhatjuk, orvosi rendelő és gyógyszertár is növeli az itt lakók és a turisták egészségügyi ellátásának színvonalát

– fogalmazott Korodi Attila polgármester a terepátadással egybekötött szerdai sajtótájékoztatón. Az alagsorból és földszintből álló épület alapterülete 318 négyzetméter, hasznos felülete a két szinten 522 négyzetméter – közölte Bors Béla alpolgármester, ismertetve a saját forrásból megvalósuló épület műszaki jellemzőit.

csíkszeredai önkormányzat

„Az alagsorban kap helyet a közvécé (női, férfi, mozgássérülteknek kialakított és baba-mama vécé pelenkázóval), a tűzoltók gyűlésterme és a kazánház. A földszinten alakítják ki a szerkocsi garázsát, ugyanitt a tűzoltók rendelkezésére áll majd öltöző, mosdó és raktár.

Az épület középső részén jön létre az orvosi rendelő két kezelőteremmel, mosdóval és öltözővel. A jobb szárnyon továbbá gyógyszertár lesz irodahelyiséggel, raktárral és személyzeti mosdóval, mögötte pedig a Hargitafürdőért Egyesület irodáját alakítják ki

– részletezte az alpolgármester.

A kivitelezési szerződés értéke 4,21 millió lej áfával, a kivitelezési idő pedig tizenkét hónap. Az Impex Aurora úgy tervez, hogy kedvező időjárás esetén a felszín alatti munkákat már idén befejezi.

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!