Hirdetés

Kétszáz új kamerát szerelnek fel

A jelenlegi öt főről tízre bővülhet a helyi rendőrség állománya Csíkszeredában, a meglévő 100 térfigyelő kamera mellé pedig újabb 193-at szerelnek fel – jelentette be Korodi Attila polgármester tegnap.

Vlaicu Lajos
Becsült olvasási idő: 3 perc
Kétszáz új kamerát szerelnek fel
Fokozott megfigyelés Fotó: Helyi rendőrség

Korodi Attila, Csíkszereda polgármestere hétfőn az Erőss Zsolt Aréna parkolójában tartott sajtótájékoztatón az FK Csíkszereda – Dinamo Bukarest mérkőzés lebonyolításával kapcsolatosan, ugyanakkor a város közbiztonságára vonatkozó stratégiáról is beszélt. Európai uniós pályázat révén 193 új biztonsági kamerát szerelnek fel a meglévő és a már korábban üzembe helyezett 100 mellé. Az új biztonsági kamerákhoz szervert és diszpécserközpontot is kialakítanak. 


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

– A kamerarendszer elrettentő erővel is bír, emellett a kihágások, bűncselekmények kivizsgálása során is használhatók a felvételek

– mondta Korodi. Hozzátette: az új térfigyelő kamerákkal 130 új helyszínt tudnak megfigyelni. 
A helyi rendőrség struktúrájának újjászervezésével ugyanakkor a helyi rendőrállományt a jelenlegi öt főről, tízre bővíthetik.
Júniusban a város tíz pont­ján bővült a közvilágítás hálózata, újabb utcarészek és a Vákár Lajos Műjégpálya közelében is új lámpatesteket szerelnek fel. 2456 darab régi izzó cseréjét is tervezik, energiatakarékosabb és nagyobb kapacitású lámpatesteket szerelnek fel, amit a környezetvédelmi alap finanszírozásából valósítanak meg. 





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!