Hirdetés

Késnek az iskolai felszerelések

Az iskolai felszerelésekre – tantermi berendezésekre, digitális eszközökre, műhelyek gépparkjára, didaktikai segédanyagokra, sportfelszerelésekre – nyert óriáspályázat lebonyolítására kér hosszabbítást az Oktatási Minisztériumtól a csíkszeredai önkormányzat. A mintegy 27 millió lej értékű beruházás közbeszerzési eljárása még mindig tart, így a nyárra ígért bútorzat és digitális eszközök jó esetben őszre érkezhetnek meg a megyeközpontba.

Pál Bíborka
Becsült olvasási idő: 3 perc
Késnek az iskolai felszerelések
A 27 milliós projekt közbeszerzése elhúzódott. Késnek a nyárra ígért felszerelések Fotó: László F. Csaba

Csíkszereda Polgármes­teri Hivatala – amint arról már korábban be­számoltunk – az elmúlt évek legnagyobb iskolai és óvodai beruházására nyert finanszírozást az Országos Helyreállítási Terv alapjaiból. A projekt révén többek között 442 tanterem bútorzatát cserélik ki, 436 terem felszereltsége bővül információ- és kommunikációtechnológiai eszközökkel, szaklaboratóriumok és kabinetek újulnak meg, illetve négy szakközépiskola kap új gépparkot.
Az önkormányzat tájékoztatása szerint a szóban forgó felszerelések közbeszerzését tételekre bontva bonyolítják le, elsőként a bútorzatra és digitális eszközök megvásárlására írtak ki versenytárgyalást, hiszen a pályázati kiírás szerint ezeket nyár elején kellett volna üzembe helyezni.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

– A bútorzatot érintő minden tételre érkezett ajánlat. Jelenleg a technikai kérdések elemzésénél vagyunk, és hamarosan lezárjuk a licitnek ezt a hosszú és bonyolult részét. Ezt követően jön az árajánlatok értékelése, eredményhirdetés és szerződéskötés. A pályázatban kiírt határidőt tehát nem tudjuk tartani, ezért annak meghosszabbítását kértük az Oktatási Minisztériumtól

– nyilatkozta lapunknak Sógor Enikő alpolgármester.
A tanintézetek tehát a legjobb esetben is csak tanévkezdésre kaphatják meg a fent említett felszereléseket. 
Az oktatási segédanyagok, sporteszközök beszerzésére, valamint a szakközépiskolák gépparkjának a bővítésére szóló közbeszerzés még nem indult el, jelenleg az ehhez szükséges dokumentumok előkészítése történik. 

– Ezekkel lassabban haladunk, hiszen itt nem lehetett egységesíteni az igényeket, és az oktatási intézmények egyedi kérései alapján dolgozunk, ami lassítja a folyamatot. Termékek százait kellett újraárazni, költségvetést módosítani, karakterisztikával ellátni

– részletezte az alpolgármester.
Az már biztos tehát, hogy utóbbi tételeket tanévkezdésre nem sikerül megvásárolnia az önkormányzatnak.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!