Kalákában költöztek

A Nagy István Művészeti Középiskola épületében kezdhetik a tanévet az előkészítő osztályosok: az átszervezésre azt követően került sor, hogy a csíkszeredai polgármesteri hivatal ideiglenesen a Napocska Napközi Otthon régi épületébe költöztette a Micimackó Óvodát, ahol eddig a művészeti iskola előkészítő osztályai működtek.

Pál Bíborka
Becsült olvasási idő: 2 perc
Kalákában költöztek
Tanévkezdésre kész az osztályterem. Várják a kicsiket Fotó: László F. Csaba

A Nagy István Művészeti Középiskola főépületében kezdhetik el a tanévet az ősszel előkészítő osztályba induló kisiskolások. Amint arról már korábban beszámoltunk, a csíkszeredai oktatási intézet helyszűkében eddig a Napocska Napközi Otthon régi, Mihail Sadoveanu utcai épületében működtette az előkészítő osztályait, de miután a polgármesteri hivatalnak ideiglenes helyet kellett találnia a felújítás alatt álló Micimackó Óvodának, az ehhez szüksége átszervezés lehetővé tette, hogy a kisiskolások a főépületbe költözzenek. 
Az átszervezés során a művészeti középiskola Szabadság téri földszinti, üresen maradt üzlethelyiségeibe költöztették a tanintézet képzőművészeti szaktermeit, azok helyén pedig berendezték az előkészítő osztályosok termeit.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

– A szülők és kollégák segítségével, kalákában sikerült idejében átköltöztetni a Mihail Sadoveanu utcai épületből a két előkészítő osztályt, így a kicsik idén a főépületben, frissen meszelt, szépen berendezett osztályokban, iskolai kereket között kezdhetik el tanulmányaikat

– mondta lapunknak Ravasz Gyöngyike, a Nagy István Művészeti Középiskola igazgatója. 
Ezzel párhuzamosan az épület földszintjén elkészültek a képzőművészeti szaktermek is. 





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!