Januárra megérkeznek a tantermi bútorok

Jövő év elejére megérkezik a tantermi berendezések egy jelentős része – tudtuk meg a csíkszeredai polgármesteri hivataltól. Az önkormányzat a napokban zárta le a szóban forgó iskolai bútorok közbeszerzési eljárását, így a hamarosan sorra kerülő szerződéskötést követően a kivitelező kilencven napon belül kell leszállítsa a bútorokat.

Pál Bíborka
Becsült olvasási idő: 3 perc
Januárra megérkeznek a tantermi bútorok
Osztályterem. A licitnyertes cég közel nyolcezer asztalt és széket kell leszállítson Fotó: László F. Csaba

Amint arról már korábban beszámoltunk, a csíkszeredai önkormányzat az iskolai felszerelésekre – tantermi berendezésekre, digitális eszközökre, műhelyek gépparkjára, didaktikai segédanyagokra, sportfelszerelésekre – az Országos Helyreállítási Terv alapjaiból nyert óriáspályázat lebonyolítására hosszabbítást kért az oktatási minisztériumtól. A mintegy 27 millió lej értékű
beruházás közbeszerzési eljárását ugyanis tételekre lebontva tudja végrehajtani az önkormányzat, ennek egy részére sikerült most kivitelezőt találni, így jövő év elejére jelentős mennyiségű tantermi berendezés érkezik a megyeközpontba.  


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


– A szóban forgó tétel keretében csak iskolai bútorzat szerepel: osztálytermek, valamint informatikai laborok bútorzata. A nyertes Best Achiziții cég 7897 állítható asztalt, 8377 állítható széket, 329 katedrát, 383 tanári széket, 175 informatikalaborba való (kétszemélyes) asztalt és 330 ergonomikus széket, valamint 44 tárolószekrényt kell leszállítson a szerződést követő 90 napon belül

– közölte lapunk érdeklődésére a városháza.  
Arra a kérdésre, hogy a nagy­szabású pályázat lebonyolí­tá­sára végül adott-e hosszabbí­tást az oktatási minisztérium, azt a választ kaptuk, hogy az önkormányzatnak 2025 márciusáig kell lezárni a projektet. A legnagyobb, mintegy 10 millió lej értékű tétel közbeszerzését így szeptember végén fogja zárni a hivatal, ez az osztálytermek információ- és kommunikációtechnológiai eszközökkel való bővítését szolgálja, vagyis: 436 tantermet szerelnek fel ún. okos kijelzővel, laptoppal vagy számítógéppel, konferenciakamerával és nyomtatóval.  
– Meg van hirdetve a sporteszközök közbeszerzése is. Három licit lebonyolítása maradt még hátra: az oktatási segédeszközök beszerzése, a szakközépiskolai műhelyek digitalizációja, valamint eszközparkkal való felszerelése. Mindhárom dokumentációja készen van, hamarosan kiírásra kerülnek ezek is – ismertette a pályázat lebonyolításának jelenlegi helyzetét a polgármesteri hivatal sajtóirodája. 





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!