Hirdetés

„Istent dicsőíteni és énekelni jó”

„Pár hangnyi dallamok, mintha kőbe vésve állták volna századok viharát” mottóval szervezték meg a 27. Felcsíki Egyházi Kórustalálkozót. A szombati vándorrendezvény házigazdája a Kisboldogasszony Egyházközség. A kórusok seregszemléjén húsz egyházi énekkar összesen több mint 600 tagja vesz részt.

Bíró István
Becsült olvasási idő: 1 perc
„Istent dicsőíteni és énekelni jó”
Népviseletbe öltözött kórustagok a találkozón. Közösségi ünnep Fotó: Bíró István

A felcsíki kórustalálkozó szentmisével kezdődött, amelyet Tamás József, a Gyulafehérvári Főegyházmegye nyugalmazott segédpüspöke mutatott be, szentbeszédet mondott Timár Sándor Asztrik ferences szerzetes, a csíksomlyói kegytemplom igazgatója. Az ünnepi szentmise után minden kórus két-két művet adott elő.

Bíró István

– A kórustalálkozó üzenete nem más, mint közösen Istent dicsőíteni, énekelni jó élmény, és nem titkolt célja a kórustagok motiválása, a kórusok népszerűsítése. Közösségünkre már a szervezés teljes folyamata jótékony hatással volt, hiszen olyan személyek vállaltak önkéntes munkát, akik eddig az egyháztól távol álltak, és új kórustagok is jelentkeztek. Egyházközségünk hívei szívesen jelentkeztek az előkészületekkel járó fizikai munkára, a templom- és temetőtakarításra, a helyi zenészek együtt zenéltek, a rózsafüzér-társulatok és a vállalkozók anyagi támogatásukkal segítettek. A helyi önkormányzattól is minden segítséget megkaptunk a szervezéshez szükséges munkálatok elvégzésére. Összességében erős közösségépítő folyamatnak voltunk részesei – részletezte érdeklődésünkre Biró Attila, a Kisboldogasszony Egyházközség kántora.

Bíró István

A kórustalálkozó a göröcsfalvi kultúrotthon előtti téren közös ebéddel és mulatsággal zárult. A rendezvény szervezését önkéntesek sokasága segítette.

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!