Ismételten elhalasztották az ítélethozatalt a Borboly-perben

Ismételten elhalasztotta az ítélethozatalt a Maros Megyei Törvényszék Borboly Csaba perében.

Máthé-Háromszéki Eszter
Becsült olvasási idő: 1 perc
Ismételten elhalasztották az ítélethozatalt a Borboly-perben
Képünk illusztráció Fotó: Hargita Népe Archív

Úgy tűnik, ezúttal az ügyész szeretné húzni az időt, ugyanis arra hivatkozva kérte a tárgyalás felfüggesztését, hogy az ügyben más bíróságokon is zajlik eljárás – nyilatkozta megkeresésünkre az ügyben megyei tanács elnökét képviselő Sergiu Bogdan ügyvéd.

Hozzátette,

a Stravia Group Kft. képviselőjét továbbra sem hallgatták ki tanúként, holott épp tudna felvilágosítással szolgálni arról, hogy a kérdéses építőanyag létezik-e vagy sem.

Ugyanakkor arról is beszámolt, hogy hiába kérték, hogy válasszák szét az ügy büntetőjogi és polgári részét, a bíró úgy döntött, együtt tárgyalja azokat. Ez azért lett volna előnyös, mivel a vádiratban felsorolt, a vádlottak terhére rótt vélt bűncselekmények már elévültek, így a büntetőjogi részt hamar le tudták volna zárni.

Mint ismert, a korrupcióellenes ügyészség (DNA) hivatali visszaéléssel vádolta Borboly Csaba Hargita megyei tanácselnököt és rajta kívül további tizenkét személyt. A 2015-ben kezdődött perben a 131-es és a 124-es megyei út felújítása kapcsán indítottak eljárást.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!