Iskolából polgármesteri hivatal

HN-információ
Új székhelye lesz Madéfalva Polgármesteri Hivatalának. A jelenlegi községháza szomszédságában található volt iskolaépület felújítás és bővítés után ad otthont a közigazgatási intézménynek, amelyben korszerű ügyfélfogadási teret és esketőtermet is kialakítanak.

Az új létesítmény a község lakóit is szolgálja                                               Fotó: Madéfalva Polgármesteri Hivatala

Madéfalva Polgármesteri Hivatalának apparátusa kinőtte a jelenlegi székházat, amelyben esketőterem sincs. Ezért döntöttek a szomszédban található valamikori iskolaépület felújításáról és kibővítéséről – tudta meg lapunk Csibi Józseftől, Madéfalva polgármesterétől. – Az új épületünkben megfelelő körülmények között tudjuk majd a házasságkötéseket is lebonyolítani, és az ügyfélfogadás is egy modern, nyílt térben lesz. Tehát nem az a rendszer lesz, hogy az ajtókat nyitogatjuk külön irodákba, hanem pultos ügyfélfogadási felületet alakítunk ki. Funkcionalitásban ez, ami többletet jelent – részletezte az elöljáró. Az 554 négyzetméteres beruházás értéke 4.153.185 lej, amelyből 1.966.400 lejt a kormány biztosít az Országos Vidékfejlesztési Programból (PNDL). A hivatal jelenlegi épületét a költözés után egészségházzá alakítják. – Jelenleg nem megfelelő körülmények között működik a családorvosi rendelő, és a költözéssel még egy problémát meg tudnánk oldani. Illik, hogy egy település községháza megfelelően legyen felújítva, szép és korszerű épület legyen – mondta a községvezető. A felújítási munkálatok alkalmával egy parkolót is létesítenek a közigazgatási intézmény mellett.

Biró István





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!