Hirdetés

Ingyenes honosítás, anyasági és életkezdési támogatás ügyintézésében segítenek Csíkszentgyörgy községben

Az RMDSZ Csíki Területi Szervezete az Eurotrans Alapítvánnyal együttműködve kiszállást szervez Csíkszentgyörgy községbe – tájékoztat közleményében az RMDSZ Csíki Területi Szervezete.

Hírszerkesztő: Molnár Raymond
Ingyenes honosítás, anyasági és életkezdési támogatás ügyintézésében segítenek Csíkszentgyörgy községben
Fotó: RMDSZ Csíki Területi Szervezet

Az érdeklődők május 9-én (csütörtökön), május 14-én (kedden), május 16-án (csütörtökön) 12 és 14 óra között a Csíkszentgyörgyi Községi Könyvtárban  adhatják le a különböző eljárásokhoz szükséges irataikat. A dossziék összeállítása minden esetben díjmentes.

Kollégáik az alábbi ügyintézésekben nyújtanak segítséget:

  • Honosítási kérelem benyújtása.
  • Házasság, gyermek születése, haláleset vagy válás anyakönyveztetése.
  • Tájékoztatás a személyazonosító igazolvány igényléséről.
  • Tájékoztatás az anyasági és életkezdési támogatással kapcsolatos kérdésekben. 2018. január 1-től ugyanis a Magyarország területén kívül született és ott élő, magyar állampolgár gyermek után is igényelhető az anyasági támogatás és a babakötvény. Az anyasági támogatás egy egyszeri szociális juttatás (jelenlegi összege 64 125 forint, ikergyermekek esetén gyermekenként 85 500 forint), amelyet az édesanya igényelhet a magyar állampolgárságú gyermek születését követő hat hónapon belül. Igényelhetővé vált továbbá a Magyarország területén kívül élő magyar állampolgár gyermekek számára a fiatalok életkezdési támogatása, vagyis az úgynevezett babakötvény is. Ennek lényege, hogy a magyar állam egy letéti számlát nyit a gyermek számára, amelyre elhelyez egy 42 500 forint összegű egyszeri támogatást, amely a gyermek 18 éves koráig évente kamatozik, és ezt követően használható fel a fiatal felnőtt önálló életkezdéséhez.

Érdeklődni az RMDSZ Csíki Területi Szervezetének székházában (Csíkszereda, Mihai Eminescu utca 2/A szám) vagy a Magyar Ügyek Házában hétköznapokon 8 és 16 óra között, illetve a 0759–528533-as telefonszámon lehet.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!