Hirdetés

Idős, Parkinson-kórral küzdő személyre törtek rá a tolvajok Csíkszentmihályon

Rablóbanda tevékenykedik Csíkszentmihályon és Csíkvacsárcsiban, az eddigi információk alapján két idős személyt is megloptak a napokban.

Hírszerkesztő: Molnár Raymond
Idős, Parkinson-kórral küzdő személyre törtek rá a tolvajok Csíkszentmihályon
Fotó: Veres Nándor

Az egyik csíkszeredai Facebook-csoportban jelent meg egy bejegyzés csütörtök este, hogy szerda éjszaka egy 82 éves férfit raboltak ki ismeretlenek. Az idős ember évek óta Parkinson-kórral küzd.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

A bejegyzés szerint a tolvajok szinte minden élelmiszert elloptak a hűtőből. Ráadásul átkutatták a házat és magukkal vitték az összegyűjtött pénzt, a borotvagépet, a pincéből a pityókát, a tyúkokat kakasokkal együtt az istállóból, valamint egy fejszét is. Reggel a hóban talált nyomok arra utaltak, hogy körülbelül négy személy lehetett a tettes. A bejegyzés szerzője közölte, fontos, hogy az emberek, különösen az idősek, éberen figyeljenek, mert egy rablóbanda tevékenykedik Csíkszentmihályon és Csíkvacsárcsiban is, mivel utóbbiban szintén szerdán egy idős nénitől elloptak egy láncfűrészt is.

képernyőfelvétel

Az esettel kapcsolatban a Hargita Megyei Rendőr-főkapitányságtól érdeklődtünk. Maria Plumbu sajtószóvivő közölte, hogy csütörtökön a 112-es segélyhívó számon értesítette egy 81 éves csíkszentmihályi férfi a rendőrséget, hogy az éjszaka folyamán ismeretlenek betörtek az otthonába, pénzt, élelmiszert és különböző tárgyakat loptak el. Ugyanaznap egy 80 éves Csíkvacsárcsiban lakó nő jelentette, hogy pénzt és más javakat loptak el az otthonából. Mindkét esetben az ügyészség koordinálásával nyomoznak.

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!