Időjárástól függetlenül haladhat a munka

A csíkszentkirályi Vitos Mózes Általános Iskola tetőszerkezetének megerősítésével és az emeleti termek belső munkálataival hétfőn elkezdte a kivitelező a tanintézet energetikai felújítását. A nagyszabású beruházásra 3,3 millió lejt költhet a csíkszentkirályi önkormányzat a Környezetvédelmi Alap támogatásával.

Pál Bíborka
Időjárástól függetlenül haladhat a munka
Egyeztetés a munkálatok menetéről. Ütemterv Fotó: Pál Bíborka

Az emeleti termek kiürítése után a vil­lanyhá­lózat felújítá­sát végzi a kivitelező a csík­szent­királyi Vitos Mózes Általános Iskolában, ezzel párhuzamosan pedig a tetőszerkezet megerősítését is elkezdték. 
Az iskola vezetősége és a beruházásra kivitelezési szerződést nyert helyi vállalkozó közös megegyezése alapján az épület energetikai felújítása során egyszerre több fronton folynak majd a munkálatok: amikor az időjárás úgy követeli meg, a villanyszereléssel, lámpatestek cseréjével, a fűtéshálózat részleges felújításával, a tűzvédelmi rendszer kiépítésével dolgoznak. 


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

– Száraz időben igyekszik a kivitelező minél hamarabb elvégezni a külső munkálatokat, mint az épület hőszigetelése, ajtók, ablakok cseréje, a tetőcserepek cseréje. A tervek szerint így nem lesz szükség téli leállásra, ami pedig fontos, hogy a kultúrotthon után az általános iskola is rendelkezik majd tűzvédelmi engedéllyel

– mondta tegnap a sajtónak szervezett találkozón Székely Ernő polgármester.
A beruházás ütemterve szerint a kivitelezőnek 18 hónap áll rendelkezésére a kivitelezésre. 

Időjárástól függetlenül haladhat a munka



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!