Húszéves a Providentia Idősek Központja

Megalakulásának huszadik évfordulóját ünnepelte pénteken a csíkszeredai Providentia Idősek Központja. A jeles évforduló és az idősek napja alkalmából a tagokat a Riehen Egyesület vezetősége és a Kájoni János Szakközépiskola fiatal önkéntesei köszöntötték.

Kovács Andrea
Húszéves a Providentia Idősek Központja
Kerek évfordulót ünnepeltek a Providentia Idősek Központjában Fotó: Kovács Andrea

Családias hangulatú rendezvénnyel ünnepelték a Providentia Idősek Központja fennállásának huszadik évfordulóját pénteken a központ székhelyén, Zsögödben. Mint érdeklődésünkre Condrat Gyöngyvér programfelelős elmondta, az eseményen jelen volt szinte mindenki, aki részt vesz a nappali foglalkozásaikon, ami közel ötven idős személyt jelent, emellett ott voltak múltbéli és jelenlegi dolgozóik, önkénteseik is.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

Az ünnepség 11 órakor kezdődött, a központ udvarán felavatták Szakáts István – a Providentia Központ egyik tagja – által készített faragott kopjafát, majd a legrégebben a központba járó, Keresztes Borbála – Borcsa néni –, illetve Kozman Béla mondott verset, az eseményeket Mészáros Zsófia programfelelős koordinálta. Ezt követően a nyugdíjasokból álló Sárga rózsák népdalcsoport adott elő néhány dalt. Az egybegyűlteket Borbáth Erzsébet, a Providentia Idősek Központjának tiszteletbeli elnöke köszöntötte, aki beszédében kiemelte: a Providentia szó gondoskodást, előrelátást, isteni gondviselést jelent, a központban pedig napi szinten érezhető a szó hatása.

Most van az őszi betakarítás ideje. Kívánjuk, hogy örülni tudjanak betakarított „gyümölcseiknek”, hogy élvezni tudják az élet minden pillanatát, mert hatalmas ajándék az élet. Kívánjuk, hogy még sokáig érezzék a megbecsülést, hogy szükség van önökre, életbölcsességeikre, tapasztalataikra

– fogalmazott Condrat Gyöngyvér a munkaközösség nevében.

Az eseményt megtisztelték jelenlétükkel a Kájoni János Szakközépiskola fiatal – tizenegyedik osztályos – önkéntesei, a Segítő kezek nevű csoport, akik megzenésített versekkel, gitárszóval örvendeztették meg a jelenlevőket, illetve táncra is hívták őket. A program a szakácsnők meglepetésével zárul, az alkalomra tortát sütöttek, melyen a 20-as gyertyát a hagyományokhoz híven az idősek központjának tagjai közül a jelen levő legidősebbek fújnak el, akik 93 évesek.



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!