Hirdetés

Hóvirágárusokat bírságolt meg Csíkszeredában a helyi rendőrség, a kommentelők kiakadtak

Hóvirágárusokat bírságolt meg a helyi rendőrség Csíkszeredában, erről pedig közzétettek egy bejegyzést is a Civil Csíkszereda csoportban csütörtökön. A kommentelők többsége szerint jobban tették volna, ha nem dicsekednek el erről.

Hírszerkesztő: Molnár Raymond
Hóvirágárusokat bírságolt meg Csíkszeredában a helyi rendőrség, a kommentelők kiakadtak
Fotó: képernyőfelvétel

Mint a közzétett bejegyzésében a helyi rendőrség írja, az elmúlt időszakban ellenőrzéseket végeztek a város különböző pontjain, céljuk pedig elsősorban a közterületen történő kereskedelmi tevékenységek felügyelete volt. Számos alkalommal tapasztalták, hogy egyes személyek engedély nélkül foglaltak el közterületet árusítás céljából. Ennek következtében több esetben pénzbüntetést róttak ki rájuk. A poszt mellé pedig két fényképet is csatoltak, amelyeken hóvirágárusok láthatók.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

A bejegyzésben a rendőrség azt tanácsolja, hogy a lakosság ne támogassa az illegális utcai kereskedelmet, hanem inkább olyan hivatalosan engedélyezett, dokumentált származású termékeket árusító eladókat válasszanak, akiknek megvan minden szükséges engedélyük és dokumentumuk, és betartják a vonatkozó jogszabályokat.

A kommentelők szerint a helyi rendőrök foglalkozhatnának más problémakkal is, mint azoknak a vegzálásával, akik próbálnak megélni valahogy. „Hát azért a pár szál hóvirágért büntetni szégyen! Sőt felháborító! Az adócsalók nem az utcasarkon álldogálnak! Máshol kéne keresni az olyanféléket! 😡” – írja az egyik kommentelő. „Még szerencse,hogy ez az egyedüli probléma a városban, a hóvirágárulás... mert az, hogy a Kaufland-parkolóban nem lehet egyet lépni úgy, hogy egy kés-»arúsba« ne botolj, vagy egy kéregető Maugliba, az nem baj....” – fogalmaz egy másik. „Tisztelt helyi rendőrség, a szegénytől kell elvenni a kenyeret?” – jegyzi meg egy harmadik kommentelő.

Volt, aki védelmébe vette a helyi rendőröket: „Ha csinálnak valamit, az a baj, ha nem, az, vicc az egész városlakó” – olvasható.

A poszt egyébként itt tekinthető meg.

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!