Hirdetés

Hétszáz csíkszeredai diák vett részt a drogprevenciós konferencián

Menő nemet mondani jelmondattal szerdán drogfogyasztás-megelőző konferenciát tartottak a csíkszeredai Szakszervezetek Művelődési Házában, amelyet a Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési és elemzési osztálya Felelős döntések – garantált lehetőségek elnevezésű projektje keretében tartottak meg – közölte a Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság. 

Rendőrségi közlemény
Becsült olvasási idő: 2 perc
Hétszáz csíkszeredai diák vett részt a drogprevenciós konferencián
Megelőzés. Odafigyeltek a plakát kétnyelvűségére is Fotó: Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság

A közlemény szerint az esemény fő célja az volt, hogy növelje a fiatalok tudatosságát a drogfogyasztás súlyos következményeivel kapcsolatban. Szakértők tartottak előadásokat, köztük egy pszichiáter, egy klinikai pszichológus, a függőséggel szembeni küzdelemben személyes tapasztalatokkal rendelkező személyek és egy motivációs tréner is.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

Az eseményen részt vett a Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője, Iordan Mircea Ștefan rendőrfőkapitány, aki hangsúlyozta a felelősségteljes döntések fontosságát, illetve hogy a drogfogyasztás megelőzéséhez kulcsfontosságú az együttműködés a hatóságok és a közösség között. A rendőrség rendezvényén több mint 700 diák vett részt Csíkszereda különböző középiskoláiból.

A konferenciát a Pro Cultura Siculi Közösségek Közti Fejlesztési Társulással, az Udvarhelyi Fiatal Fórummal, a Rendőrök Országos Testületével, helyi vállalatokkal és egy sofőriskolával együttműködve rendezték meg. Emellett a rendezvényen képviseltették magukat az olyan intézményes partnerek is, mint az Országos Drogellenes Ügynökség (ANA), a Hargita Megyei Tanfelügyelőség és a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház – áll a közleményben.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!