Hirdetés

Helyi szakértők segítik a vállalkozókedvű fiatalokat

A szolgáltatói szektorban és a digitalizáció terén különösen sok új lehetőség jelenik meg, amit a fiatal vállalkozógeneráció jól érzékel, tagjai igyekeznek ezekre reagálni – hangzott el a Fiatal Vállalkozók Fórumán hétfőn Csíkszeredában.

Kovács Andrea
Helyi szakértők segítik a vállalkozókedvű fiatalokat
Az előadásokon főként helyi, tapasztalt szakértők osztották meg gondolataikat Fotó: László F. Csaba

A Csíki Vállalkozók Egyesülete (CSVE) kilencedik alkalommal szervezte meg a Fiatal Vállalkozók Fórumát a vállalkozás indítását tervező fiatalok számára a Sapientia EMTE csíkszeredai karán. Az eseményen a fiatalok hasznos tanácsokat kaptak, egyúttal megoszthatták egymással gondolataikat, kérdéseiket, tapasztalataikat is.

Érdeklődésünkre Márk-Csucsi Róbert, a CsVE elnöke elmondta: a rendezvénnyel elsősorban azokat a vállalkozás indítását tervező fiatalokat igyekeznek megszólítani, feléjük szeretnének nyitni, őket segíteni abban, hogy elinduljanak a választott pályán. A fórummal a vállalkozói kultúrát is népszerűsítik, az érdeklődők a kiselőadások során naprakész információkat kapnak, emellett kiváló lehetőség párbeszédre, kapcsolatépítésre is, melyek által megalapozhatják jövőjüket.

– Célunk, hogy a vállalkozói létet közelebb hozzuk a fiatalokhoz, mert hiszünk abban, hogy nálunk is nagyon sok vállalkozni akaró fiatal van, csak segítségre szorulnak. Mi helyi szinten, a saját erőforrásainkat felhasználva próbáljuk őket támogatni. Az elmúlt közel tíz év során többen is kértek tőlünk útmutatást, segítséget a fórumok után, amit mi szívesen veszünk, számíthatnak ránk, nyitottak és hajlandók vagyunk arra, hogy információkat továbbítsunk – részletezte.

Az egyesület elnöke úgy véli, hogy

a szolgáltatói szektorban és a digitalizáció terén különösen sok új lehetőség jelenik meg, amit a fiatal vállalkozógeneráció jól érzékel, ezért igyekeznek ezekre reagálni.

Az előadásokon főként helyi, tapasztalt szakértők osztották meg gondolataikat, téma volt a vállalkozói közösségbe kerülés előnyei, a cégalapítás, az adminisztráció, az adózás, a könyvelés, a különböző szoftverek alkalmazása, a pályázatírás és a mesterséges intelligencia is.



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!