Helyi értékekre alapozott programokat szerveznek

Augusztus 1–4. között szer­vezik az idei Csíkszeredai Városnapokat, a rendezvénysor programja az önkormányzat honlapján és közösségi oldalán böngészhető. Változatos kulturális kínálat, színes zenei felhozatal, izgalmas sportrendezvények, közös főzés és családi események várják az érdeklődőket.

Kovács Andrea
Becsült olvasási idő: 2 perc
Helyi értékekre alapozott programokat szerveznek
Kiállítás a parkban. Alkalom a találkozásra Fotó: László F. Csaba

Helyi önkormányzatok közötti labdarúgó-tornával kezdődik ma délután a Csíkszeredai Városnapok rendezvénysorozata. Túl azon, hogy idén is minden hagyományosan városnapi közösségi programot megszerveznek, az idei kiadásnak fontos része lesz a Pityókafesztivál, a Dob-Ban ritmusfesztivál és a Borudvar is. 
Érdeklődésünkre Korodi Attila, Csíkszereda polgármestere elmondta: a városnapok célja lehetőséget teremteni a családoknak arra, hogy kimenjen a város közösségi tereire, találkozzanak barátokkal, ismerősökkel, jól érezzék magukat együtt. A szervezők a program összeállítása során arra törekedtek, hogy helyi értékekre épülő programokat szervezzenek. A hagyományos közösségi eseményeken és koncerteken túl arra is figyeltek, hogy minél több sportág gyakorlására lehetőséget teremtsenek, illetve, hogy a fiatalok számára is vonzó programokkal szolgáljanak.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


A programsorozat legzsúfoltabb időszaka egyértelműen a hétvége lesz. Az érdeklődőket dob-workshop, kézművesvásár, kultúrkvíz, retroautó-kiállítás, rajzfilmvetítés, pólófestés, interaktív gyermekfoglalkozások, ékszerkészítő műhely, táncoktatás, román és angol nyelvű könyvbemutató, illetve a Szárhegy 50 című kiállítás megnyitója várja. A hétvége során több sporteseményt is szerveznek és szombaton tartják a Pityókafesztivált a központi parkban.
A Szabadság téren felállított nagyszínpadon koncertezik a 4S Street együttes, Smiley, az Intim Torna Illegál, a koncerteket pedig hajnalig tartó bulik követik különböző helyszíneken. 
A Csíkszeredai Városnapok részletes programja elérhető az önkormányzat honlapján és közösségi oldalán.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!