Hirdetés

Gondolatébresztő előadások

Szombaton rendezik meg az első csíkszeredai TEDx-et, amelyre már március elején elkeltek a jegyek. A Csíki Moziban tizenkét előadó beszél napjaink fontos kérdéseiről a tudomány, technológia és művészetek terén.

Péter Ágnes
Becsült olvasási idő: 3 perc
Gondolatébresztő előadások
Az eseményre minden jegy elkelt. Inspiráló közeg Fotó: László F. Csaba

Az első csíkszeredai TEDx-en változatos tematikájú előadások lesznek hallhatók, a szervezők szerint ugyanis a sokszínűség kulcsfontosságú. Szombaton a Csíki Moziban helyi vagy Csíkszeredához kapcsolódó előadók fognak tizennyolc perces, gondolatébresztő előadásokat tartani. Az előadók között szerepel Burján Szilárd, az Eco Tiny House értékesítési és marketingigazgatója; Gogo Bethke, aki Csíkszeredából az USA-ba költözött, bébiszitterként dolgozott, de idővel az ingatlanértékesítés élmezőnyébe került; Szi­lágyi Levente, aki Csíkszeredában alapította meg a The House coworking irodát és a CamelCoding szoftverfejlesztő vállalkozást; Hatházi Rebeka, aki jelmez- és díszlettervezőként, színészként és rendezőként tevékenykedik; Miklós Csongor pszichológus, terapeuta és mentálhigiénés szakember; Melinda Sabo kognitív idegtudós; Makai Edina, a Michelin-csillagos Salt étterem séfhelyettese; Albert Beáta biokémikus-bio­tech­nológus; Csala Dénes hálózatkutató; Veres Nagy Tímea, a Sepsi Helyi Akciócsoport egyesület projektvezetője; Bodor Katalin, a csíkszeredai Vadgazdálkodási és Hegyvidéki Erőforrások Kutatási és Fejlesztési Intézetének kutatója; illetve Radu Predescu katonai veterán és egykori NATO-oktató, aki jelenleg az üzleti szektorban dolgozik.


Hirdetés


Szakács Botond főszervező közölte lapunkkal, hogy 2021-ben a TEDxUdvarhely előadásait hallgatva határozta el, hogy Csík­sze­re­dá­ban is megszervezik az előa­dás­so­ro­zatot. Mint mondta, az inspiráló közeg kiszakítja a hallgatókat a hétköznapokból, hiszen az előadások rövidek, tömörek és érdekfeszítőek. Mint korábban írtuk, a TEDx a független, helyi szervezésű TED (Tech­no­logy, Enter­tain­ment, Design – Technológia, Szórakoztatás, Formatervezés) eseményeket fogja össze világszerte, ezért van „x” a TED mellett. A TED nonprofit szervezet és világhírű konferenciasorozat, amely a „Gondolatok, amelyeket érdemes terjeszteni” eszméjét hirdeti. 
A csíkszeredai TEDx-et egy tízfős csapat szervezi, akik önként vállalták a feladatot, hogy a TEDx Csíkszeredában is jelen legyen.Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!