Hirdetés

Folytatódnak a nyári útkarbantartási munkálatok Csíkszeredában

A nyári karbantartási munkálatok folytatásaként jelenleg a csíkszeredai vasútállomás előtt és a Villanytelep utcában terít új aszfaltréteget az Ing Service építőipari vállalat munkacsoportja. Az útjavítást a jövő héten a Zsögöd utcában folytatják, az aszfaltozás mellett a város területén lévő járdák és gyalogátjárók akadálymentesítését, valamint az aknatetők szintre emelését is folytatják.

Pál Bíborka
Folytatódnak a nyári útkarbantartási munkálatok Csíkszeredában
Fotó: László F. Csaba

A csíkszeredai polgármesteri hivatal a napokban írta alá az Ing Service építőipari vállalattal a szerződést a város utcáinak részleges újraaszfaltozására, -festésére. A munkálatok a csíkszeredai vasútállomás előtt és a Villanytelep utcában kezdődtek el, utóbbi helyszínen az aszfaltozás mellett a kivitelező felújítja a buszpályaudvar oldalán a járdát, és helyreállítja az onnan a túloldalra vezető gyalogátjárót. Az említett helyszíneken a munkálatok befejezéséig részleges forgalomkorlátozásra kell számítani.

– A nyári útkarbantartási munkálatok keretében több mint hatmillió lej értékben írtunk alá szerződést aszfaltozásra, és további 400 ezer lejt költünk az utak újrafestésére – nyilatkozta Bors Béla alpolgármester.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

Az útkarbantartási munkálatok ütemterve szerint jövő héten, hétfőtől dolgozik a kivitelező a Zsögöd utcában, szintén ekkor kezdik el a város területén az úttest jelzéseinek felfestését is. 

Folytatódnak a nyári útkarbantartási munkálatok Csíkszeredában

A beruházás keretében a városi rendőrségnél lévő körforgalomtól a törvényszék előtti körforgalomig folytatják a gyalogátjárók akadálymentesítését. Egy másik fontos helyszín, ahol meg kell oldani a babakocsik, illetve mozgássérültek közlekedését, a zöldségpiac környéke. Itt a Mihai Eminescu 2. számhoz közeli átjárónál, az RMDSZ-iroda épülete előtti, illetve a tömbházsor másik végénél található átkelőnél dolgozik majd a kivitelező.

A Kossuth utca felújításának folytatását is tartalmazza az útkarbantartási szerződés, ennek munkálatai a nyári vakáció idejére vannak ütemezve, idén a Szent Kereszt-plébánia és a Szabadság tér megyei tanács épülete felőli sarka közötti útszakasz kap új aszfaltréteget. Folytatódnak a nyári útkarbantartási munkálatok Csíkszeredában

A megyeközpont területén folytatódik továbbá az aknatetők szintre emelése, illetve lakossági kérésre a taplocai betonfedeles átereszt is kicserélteti a városvezetés.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!