Folytatná a munkát Szentimre polgármestere

HN-információ

 

 

Az elmúlt négy évben különbö­ző infrastrukturális megvalósításokat tudhat magáénak Csík­szentimre. Bár a bürokrácia nagyon sok időt felemészt, mégis több és újabb tervekkel indulna el a következő mandátumért Kencse Előd, Csíkszentimre polgármestere.

Hargita Megye Tanácsának támogatása révén Csík­szentimrén megújult az iskola épülete, a kultúrotthon, új óvoda épült és az Olt-híd kivitelezése is befejeződött az elmúlt négy évben. Néhány községi utat már aszfaltréteg borít, a szennyvízhálózatot sikerült megépíteni, az orvosi rendelő új külsőt kapott, valamint a közvilágítást is korszerűsítették. Mint az elöljáró elmondta: eddig a községben csak minden második villanyoszlop volt működőképes, mára már az összes fel van szerelve takarékos égőkkel, valamint kibővítették a villanyhálózatot, és így már a kisebb utcákban is van világítás.
Mint megtudtuk, az egyik legnehezebb momentuma az elmúlt éveknek a Henter-kúria felújítása volt. Tavaly sikerült kivitelezőt találni az A-kategóriás műemlék restaurálására, és miután idén az építkezési terv is elkészült, már csak annak jóváhagyására van szükség, hogy kiadhassák az építkezési engedélyt és a kezdő parancsot. A valamikori iskolának és kultúrháznak otthont adó épület közösségi házként működik majd, ha elkészül, a tervek szerint múzeumot is kialakítanának benne.
Nem utolsósorban sikerült elindítani a tulajdonjog rendezését: eddig több mint ötszáz telekkönyvet vehettek át a csíkszentimrei földtulajdonosok.
Kencse Előd kiemelte, hogy a község köz- és magánvagyonának értéke 2015 végén 17 millió lej volt, 2019 végére 28 millió lejre sikerült növelni ezt az összeget.
− Számomra mindig is az volt a fontos, hogy valami olyanba fektessem az energiám, a tudásom, a munkám, ami egy egész közösséget tud szolgálni. A jövőt nézve is sok munka vár befejezésre, így mindenképp folytatnám az eddigi munkámat, természetesen, ha továbbra is megbíznak bennem az emberek – mondta el lapunknak Kencse Előd. 
Jövőben is több sikeres pályázatot szeretnének hozni a községnek, szeretnék megépíteni a gázhálózatot, aszfaltoznák az utakat és a szennyvíztelepet is fel szeretnék újítani. Emellett pedig a büdösfürdői kezelőállomást tervezik üzembe helyezni Hargita Megye Tanácsa, illetve a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház segítségével.



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!