Hirdetés

Felvételit hirdet a Sapientia EMTE, megbízható és versenyképes szakmai tudást ígérnek

Érd el önmagad legjobb verzióját! – jelmondattal hirdet felvételit a 2024–2025-ös tanévre a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem. Július nyolcadikától a négy képzési helyszínen összesen 33 alap- és 13 mesterképzési szakon mintegy 1500 helyre lehet jelentkezni. Minderről péntek délelőtt az egyetem vezetői a felsőoktatási intézmény csíki karán számoltak be.

Bíró István
Becsült olvasási idő: 3 perc
Felvételit hirdet a Sapientia EMTE, megbízható és versenyképes szakmai tudást ígérnek
Illusztráció. A Sapientia EMTE csíkszeredai épülete Fotó: Veres Nándor

Kolozsváron, Marosvásárhelyen, Csíkszeredában és Sepsiszentgyörgyön kínál képzést a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem. A felsőoktatási intézmény az érettségi vizsgák eredményei után július 8-tól hirdet felvételit a 2024–2025-ös tanévre. A részleteket péntek délelőtt a csíki kar könyvtárában dr. Tonk Márton rektor, dr. Farkas Csaba rektorhelyettes, dr. Náhlik András, a sepsiszentgyörgyi, Domokos József, a marosvásárhelyi, dr. Szenkovics Dezső, a kolozsvári és dr. Lázár Ede, a csíkszeredai kar dékánja sajtótájékoztatón ismertette. 


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

Felvételit hirdet a Sapientia EMTE, megbízható és versenyképes szakmai tudást ígérnek
Az egyetem vezetősége. Ismertették oktatási kínálatukat

– Nem mi mondjuk, hanem az országos felsőoktatási rangsorok mutatják, a Sapientia egyetem mindenekelőtt korrekt, megbízható, versenyképes szakmai tudást nyújt minden szakon. Ez az első számú ígéretünk. A második, amit a Sapientia tud ajánlani, egy olyan közösség, ahol oktató és hallgató egymásnak valós partnerei. Egy olyan helyet tudunk kínálni, ahol a hallgató a közösségben jól tudja érezni magát. Ez rendkívül fontos,

amellett, hogy magyar nyelvű oktatást kínálunk, de ha az adott szak megkívánja, hogy román és angol nyelven is csiszoljuk a hallgatók képességeit,

akkor ezt is megtesszük a tanórákon – mondta dr. Tonk Márton, az egyetem rektora. Megjegyezte: a statisztikáik jól mutatják, hogy az utóbbi tényező rendkívül fontos a hallgatóknak, ezért is jelentkeznek az egyetemre.

A Sapientia egyetem a négy oktatási helyszínen 33 alap- és 13 mesterszakot hirdet, július 8-tól összesen mintegy 1500 helyre lehet jelentkezni. A helyek száma alapképzésen fele-fele arányban ingyenes és tandíj-hozzájárulásos.

A mesterképzésen 180 hely ingyenes és 120 tandíj-hozzájárulásos. Az éves tandíj-hozzájárulás értéke 300 és 900 euró között változik.

A Sapientia az új tanévre két új szakot is hirdet. A csíkszeredai karon alapképzésen sport és testnevelés szakra, a kolozsvári karon mesterképzésen geopolitika szakra várják az érdeklődőket. Mind a négy oktatási helyszínen tanárképző modult, korszerű laborokat és műhelyeket, szakkollégiumokat, számos ösztöndíjat, aktív hallgatói életet kínálnak, illetve kollégiumot és étkezdét is biztosítanak. A képzési kínálatról és a felvételivel kapcsolatos részletes tudnivalókról az egyetem honlapján lehet tájékozódni.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!