Felpörgették a lelkeket

Első alkalommal, de hagyományteremtő szándékkal szerveztek motoros zarándoklatot a csíksomlyói ferences szerzetesek. A szombati eseményen több mint száz hazai, magyarországi és felvidéki motoros vett részt.

Bíró István
Becsült olvasási idő: 2 perc
Felpörgették a lelkeket
Zarándokok. Lelki megújulás két keréken Fotó: Erdélyi ferencesek/FB

Felpörgették a lelkeket

A csíkszeredai Szabadság téren gyülekeztek szombat reggel a csíksomlyói ferencesek szervezte motoros zarándoklat résztvevői. Mintegy hetven vasparipával vonultak fel, de számos járműn ketten utaztak. A megjelenteket köszöntő Guia Hugó ferences szerzetes rámutatott, az Újuljatok meg! mottó jegyében zarándokolnak, így kapcsolódnak a Gyulafehérvári Főegyházmegye pasztorális évéhez.
– Bizonyára mindenki érzi és tudja, milyen jót tesz, ha a motor néha felfrissül, megújul, ha rendbe van téve, karban van tartva. Ehhez hasonló a lelkünk számára a zarándoklat is, méghozzá egy olyan zarándoklat, amelyet imával töltünk az Istennel találkozás fényében. Ezúttal nemcsak a motor kel útra és pörög fel, hanem engedjük, hadd pörögjön fel a lelkünk is azáltal, hogy találkozunk egymással, a Jóistennel a szentmisében, az imádságban, az együttlétben, a szempárokban, és azzal, hogy egymást meghalljuk – mondta a ferences szerzetes.

Felpörgették a lelkeket

A vasparipások a Szabadság térről a csíksomlyói kegytemplomhoz vonultak, ahol rózsafüzért imádkoztak, majd részt vettek az Urbán Erik ferences tartományfőnök által bemutatott szentmisén, amely után a motorok megáldása, ebéd és a kegytemplom bemutatása következett.

Felpörgették a lelkeket
A zarándoklatra nemcsak megyénkből, hanem többek között Brassó és Temes megyéből, illetve Magyarországról és Felvidékről is érkeztek résztvevők.
– Brassóból érkeztünk a zarándoklatra. A férjem gyakran motorozik a gyermekeinkkel együtt. Szoktunk Csíksomlyóra járni, minden elsőszombaton részt veszünk az ünnepélyes Mária-köszöntőn, de nem motorral jövünk, most elhatároztuk, hogy eljövünk erre a motoros zarándoklatra is. Számomra lelki feltöltődést jelent ez a zarándoklat, imádkozunk, és tudatosítjuk, hogy a Szűzanya hazavár bennünket – mondta lapunk érdeklődésére Andacs Ilona.
A motoros zarándoklat a Jézus-hágón keresztúti ájtatossággal zárult.

Felpörgették a lelkeket

Felpörgették a lelkeket

Felpörgették a lelkeket

Felpörgették a lelkeket

Felpörgették a lelkeket





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!