Hirdetés

Félmillió lejjel támogatja Hargita Megye Tanácsa Kászonaltíz beruházásait

250 ezer lejt a lovassportbázis építésére és további 250 ezer lejt a napközi otthon építésére fogadott el Kászonaltíz tanácstestülete a június 19-i ülésén.

Hírszerkesztő: Molnár Raymond
Félmillió lejjel támogatja Hargita Megye Tanácsa Kászonaltíz beruházásait
Fotó: Hargita Megye Tanácsának sajtószolgálata

Korábban Hargita Megye Tanácsának testülete a hatszázalékos adóvisszaosztásból szavazta meg a félmillió lejes támogatást június 10-i ülésén, amelyet most a kászoni testület is el kellett fogadjon – írja közleményében a megyei tanács sajtószolgálata.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

Az összeg fele annak a lovassportbázisnak a fejlesztésére irányul, amely az elképzelések szerint Kászonújfalu határában kap helyet és egy közösségi központ lenne. Az elképzelés a Hargita megyei lovasmunkacsoportban született, és célja egy olyan központ működtetése, ahonnan később akár sportolókat is kinevelhetnek. Itt a fiatalok számára szervezett programokat, képzéseket szerveznének, felkészítőket a versenysportokra, valamint biztosítanák az országos és nemzetközi versenyeken való részvétel jogi hátterét.

A támogatás másik fele a jelenlegi óvoda helyett épülő korszerű napközi otthon megvalósítására irányul. Az intézményben étkezde is helyet kap. Célja a családvállalás ösztönzése és a gyermekek számára biztonságos körülmények teremtése.

Az ülésre meghívott Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke elmondta, hogy a mandátum végén büszkén tekinthetnek vissza, az elmúlt négy év egyik legnagyobb kedvezményezettje Csík-térségnek Kászon fiúszék volt. Mint mondta, bízik benne, hogy ősztől az új testülettel is hasonlóan építő lesz az együttműködés, mint András Zoltán polgármesterrel és a jelenlegi tanáccsal.

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!