Felmentették a vádak alól

HN-információ

Jogerősen felmentette a Marosvásárhelyi Ítélőtábla Ráduly Róbert Kálmánt és Szőke Domokost, az öt és fél évvel ezelőtt felhozott vádak alól. 2015-ben a korrupcióellenes ügyészség (DNA) emelt vádat Csíkszereda polgármestere és alpolgármestere ellen.


Korábban a polgármes­tert az ügyészség három­rendbeli hivatali visszaéléssel és összeférhetetlenséggel, az alpolgármestert pedig szintén hivatali visszaéléssel, okirat-hamisításra való felbujtással vádolták. A végső ítéletet a bíróságok portálján tették közzé, az ítélet szerint a bírói testület megalapozatlannak tartotta, így elutasította a Korrupcióellenes Ügyészség fellebbezését.
– Még ízlelgetem a hírt, próbálom megemészteni és felfogni. Számítottam arra, hogy jó döntést hoznak majd az ügyben, bíztam benne, hogy felmentenek, de volt rá esély, hogy végül is rosszul végződik az ügy. Köszönöm mindazoknak, akik mindvégig mellettem voltak, főként a kezdetekben és hittek az ártatlanságomban, sokat jelent számomra – mondta lapunknak Szőke Domokos.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!