Hirdetés

Felelős állattartás Mogyoróval

Emberi kapcsolatokról, környezet- és természetszeretetről, szeretetteljes életről, harmóniáról és sok egyéb érdekes témáról is szó esik a Kájoni János Megyei Könyvtárban szervezett legújabb programon. A Felelős állattartás Mogyoróval, a golden retriever kutyussal című foglalkozás első alkalmát szerda délután szervezték meg.

Kovács Andrea
Becsült olvasási idő: 3 perc
Felelős állattartás Mogyoróval
Már a program első alkalmára is nagy volt az érdeklődés Fotó: László F. Csaba

Új, érdekfeszítő programot indított novembertől a Kájoni János Megyei Könyvtár Felelős állattartás Mogyoróval, a golden retriever kutyussal címmel. A program koordinátora Szénási Mariann, aki a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház gyermekgyógyászati osztályán dolgozik lelki gondozóként, illetve nevelő-óvónőként, óvodapedagógusként, és állatterápiával is foglalkozik. Emellett önkéntesen végez egy Felelős állattartás című programot, melyet a város iskoláiba visz el, meghívásos alapon. A Kájoni János Megyei Könyvtárban elindított program nagyon hasonló, azért szeretnék havonta ismétlődően megszervezni, hogy legyen egy hely a városban, ahová bárki betérhet, ugyanis a foglalkozás teljesen nyitott.

László F. Csaba

Kérdésünkre elmondta, hogy a rendezvény célja nemcsak a gyermekek tudatos állattartásra való nevelése, hanem az is, hogy a foglalkozások során érzékenyítse őket azzal kapcsolatban, hogy hogyan tudjuk az emberi kapcsolatainkat megélni.

A könyvtárban szervezett program célja, hogy a gyermekek hazavigyék és továbbadják azt a tudást, melyet itt megszereznek. A gyermeki lélek éhes az efféle őszinte kommunikációra, és azért Mogyoró, a golden retriever kutya jelenlétében tartom a foglalkozást, mert a gyermekek vizuálisak

– mutatott rá Szénási Mariann.

Az első alkalommal megszervezett programon olyan témákat érintettek a beszélgetés során, hogy miként kell egymással bánni, milyen módon segíthet az embereknek a kutya, mitől lesz jó egy ember élete, és mitől egy kutyáé, szó volt arról, hogy mi a szeretet, és hogyan mutathatjuk ki egymás felé, de érintették az egészséges táplálkozás témakörét is. A foglalkozás vezetője kérdésekkel vezette a gyermekeket a témakörök között.

László F. Csaba

Szénási Mariann kifejtette: egyelőre a 6–10 éves korosztály megszólítását tűzték ki célul, mert ebben a korban a legfogékonyabbak a gyermekek, de ha a későbbiekben növekszik az érdeklődés, kisebb vagy nagyobb gyermekeket is szívesen fogad, akár havonta több alkalommal is. Az óvodáskorúaknak verses, mesés módon tervez foglalkozást tartani, a nagyobbaknál pedig már inkább érintik majd a függőségek és bántalmazás témakörét is.

A havonta ismétlődő találkozásokra szeretettel várják a gyermekeket, előzetes bejelentkezés szükséges, mivel egyszerre maximum húsz gyermeket tudnak fogadni.

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!