Falutízesek tisztasági versenye

A falutízesek tisztasági szépségversenye a tele­pü­lés­ré­szek közötti együttműködést erősíti Csík­szent­györgyön. Az akció célja a rendezettebb falukép kialakítása.

Fazakas Bea
Becsült olvasási idő: 2 perc
Falutízesek tisztasági versenye
Közösen a szebb faluért. Mindenki érdeke Fotó: Szabó Kamilla

Májustól októberig négyfős zsűri pontozza Csíkszent­györgy község falvainak, falutízeseinek tisztaságát. Kocsis Erika projektfelelős lapunk érdeklődésére elmondta, a környezettudatosság erősítése mellett a tízestudatot is népszerűsítik a településen.

– A csíkszentgyörgyi és a csíkbánkfalvi tízesek önszerveződő mikroközösségek voltak az adott falurészen és a község szerves részeként működtek. Ezt a tudatot szeretnénk visszahozni és erősíteni a verseny által

– nyilatkozta Kocsis Erika, rámutatva, hogy idén nemcsak a kijelölt falurész tisztaságát pontozzák majd, hanem a közösségi összefogások látható eredményeit is. 


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

– Pluszpontot érnek az egyéni utcaszépítések, a lakatlan házak előtti terek gondozása és az alkalmi dekorációk is – hívta fel a figyelmet Kocsis Erika, aki megfogalmazta az idei verseny célját is. – Azt szeretnénk, hogy a fiatalok és idősek közösen szépítgessék az utcáikat

– zárta gondolatait. 
A falutízesek tisztasági versenyén Altízes, Martonos, Simószege, Ittkétfalva, Kő­rösmény, Jenőfalva, Háromtízes, Menaságújfalu, Alszeg, Felszeg, Pottyand, Csinód, Egerszék és Kotormány lakói vesznek részt. A nyeremény a Csíkszentgyörgy község legszebb falutízese 2024-ben feliratú érdemtábla, valamint a legjobban teljesítő falutízes minden villanyoszlopára virágokat helyez el a polgármesteri hivatal.



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!