Ezüst minősítéssel tüntették ki Csíkszeredát az Entente Florale Europe nemzetközi versenyen

Ezüst minősítést és különdíjat kapott Csíkszereda az Európai Virágos Városok és Falvak (Entente Florale Europe) nemzetközi versenyen. A díj odaítélése során főként a kulturált, virágokkal és zöld növényekkel díszített környezet megteremtését értékelték.

Kovács Andrea
Ezüst minősítéssel tüntették ki Csíkszeredát az Entente Florale Europe nemzetközi versenyen
Ezüst minősítéssel tért haza Csíkszereda küldöttsége az Entente Florale Europe eredményhirdetéséről Fotó: László F. Csaba

Csíkszereda egyetlen romániai településként nevezett be az Európai Virágos Városok és Falvak (Entente Florale Europe) nemzetközi megmérettetésbe, a díjátadóról ezüst minősítéssel, különdíjjal és külön méltatással tért haza a város küldöttsége. Az 1975 óta megrendezett versenyen főként a kertészeti, környezetvédelmi, közösségépítési helyi eredményeket, törekvéseket értékelik, az ott kapott elismeréseket a város vezetősége és a városi kertészet igazgatója mutatta be a sajtónak hétfőn.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

– Ez a minősítés többéves odaadó és megfeszített munka eredménye. Az, hogy a csapat évek óta rendezi, gondozza a város köz- és zöldterületeit, ami látványra szép és ilyen rangos elismerést is kap, jó visszajelzés arról, hogy jó úton haladunk. A díjátadón a többi nevező portfólióját is áttekinthettük, így most már azt is látjuk, hogy másokhoz képest is szépen dolgozunk. Persze mindig lehet jobban, van hová fejlődni, és fogunk is élni azzal a lehetőséggel, hogy a zsűri tanácsait is megfogadva folyamatosan javítsunk munkánkon – nyilatkozta Burista Csilla, a csíkszeredai városi kertészet igazgatója. Hozzátette:

a verseny miatt nem készültek többet, ugyanazt a rutint végezték, amit évek óta, de néhány helyszínre kiemelt figyelmet szenteltek.

Ezüst minősítéssel tüntették ki Csíkszeredát az Entente Florale Europe nemzetközi versenyen

Korodi Attila polgármester szerint az ezüst minősítés óriási elégtétel, azt jelzi, hogy jó úton haladnak, és a visszajelzés nemcsak a városházának, hanem az egész városnak nagyon fontos, hiszen városházi és közösségi összefogásra mutat, hiszen

sok kis közösség, mint lakószövetségek, tömbházközösségek, magánkertészetek működtetői is hozzájárultak ahhoz, hogy egy rangos, európai megmérettetésen Csíkszereda ezüstérmet kapott.

Ezüst minősítéssel tüntették ki Csíkszeredát az Entente Florale Europe nemzetközi versenyen

Bors Béla alpolgármester kiemelte: a zsűritől egy többoldalas jelentést, összegzést is kaptak, melynek kiértékelése a következő napokban fog megtörténni, hogy abból is levonhassanak további következtetéseket.

Az ezüst minősítés mellett további elismerésekben is részesült Csíkszereda, ugyanis a zsűri méltatta a Promenádot és a virágvásárt is, emellett különdíjjal ismert el egy közösségi kezdeményezést, amelyet a későbbiekben, a létrehozókkal együtt mutatnak be.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!