Hirdetés

Eszmecsere nagyvadakról

Tusnádfürdőn tartják a TusnadEcoBearConf tudományos konferencia és a hozzá kapcsolódó tematikus fesztivál idei kiadását.

Vlaicu Lajos
Eszmecsere nagyvadakról
Két napos konferencián összesen ötven szakember előadása hangzott el Fotó: Vlaicu Lajos

Az eseményen bemutatták a Nature First nemzetközi projektjét, a medve-ember konfliktusradar nevet viselő innovatív digitális program prototípusát. A programot az emberek és a barnamedvék közötti konfliktusok valós idejű megfigyelésére és előrejelzésére fejlesztették ki, hangzott el a konferencián.
Imecs István, a Projekt Bag alelnöke, a konferencia egyik főszervezője szerint a harmadik alkalommal megszervezett, ezúttal négynaposra méretezett konferencia hasznos és sikeres. 


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

– Tizennégy országból érkezett mintegy ötven előadó, valamennyien szakemberek, akik fő kutatási területe a nagyvadak. Az ember védelme érdekében hozott intézkedéseket és közös kapcsolódási pontokat keressük a konferencián, annak reményében, hogy az új ötleteket itthon is alkalmazni tudjuk. Az előadásokra két napot szántunk, ezután a szakemberek terepmunkán vesznek részt a Szent Anna-tónál és környékén, majd az utolsó napon panelbeszélgetések és műhelymunka következik

– ismertette Imecs. A Hotel O3zone-ban tartott konferenciára a belépés ingyenes. 



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!