Esély a rég várt beruházásra

Felcsík polgármesterei a beavatkozási munkálatokra vonatkozó dokumentum (DALI) aktualizálásával megbízott nagybányai cég mérnökével egyeztettek pénteken a 125-ös jelzésű megyei út korszerűsítése kapcsán a teendőkről.

Vlaicu Lajos
Becsült olvasási idő: 2 perc
Esély a rég várt beruházásra
Egyeztetés. Hamarosan közbeszerzést hirdethetnek Fotó: Vlaicu Lajos

A 125-ös jelzésű megyei út felújításra váró 19 km hosszúságú szakasza Csíkdánfalvát, Csíkkarcfalvát, Csíkszenttamást, Csíkszentdomokost és Balánbányát köti össze. Ahhoz, hogy a tervezésére és a beruházás kivitelezésére közbeszerzési eljárást tudjanak hirdetni, előbb aktualizálni kell a beavatkozási munkálatokat jóváhagyó dokumentumot (DALI), amelyet szeptemberre kellene elkészíteni.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


A dokumentációt még idén kellene elkészítse a nyertes nagybányai cég, ennek érdekében a vállalkozás képviselője és az érintett felcsíki települések polgármesterei együtt járták végig a megyei út szóban forgó szakaszát teljes hosszában, hogy megbeszéljék a felmerülő problémákat és megoldásokat találjanak.

Az út a dánfalvi vasúti eltérőtől Balánbánya felső végéig tart. A tervek szerint a településeken lefödik az útszéli árkokat, aszfaltozzák a mellékutcák bejáratát, és ahol az út szélessége lehetővé teszi, bicikliutat is építenek.


Kedves Róbert, Csíkszenttamás polgármestere szerint közlekedésbiztonsági szempontból időszerű volt a 125-ös megyei út korszerűsítése. Karda Róbert, Csíkszentdomokos polgármestere szerint a 125-ös megyei út Csíkszentdomokost érinti a leghosszabb szakaszon, ugyanis végigmegy a településen és a külterületeken egyaránt, egészen Balánbánya határáig, mintegy tíz kilométer hosszúságban.
– Régóta vártunk a beruházásra, mert eddig csak kisebb foltozási munkát végeztek, de az átfogó útkorszerűsítés sajnos elmaradt az utóbbi évtizedben – emlékeztetett az elöljáró, ezért tartja úgy felcsíki kollégáival együtt, hogy itt az ideje elvégezni ezt a munkát.



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!