Hirdetés

Erdészeti szakmai vetélkedő

Második alkalommal szerveztek erdészeti szakmai vetélkedőt pénteken Csíkszeredában, ahol négy erdészeti szakközépiskola közel húsz diákja mérte össze tudását.

Kovács Andrea
Becsült olvasási idő: 3 perc
Erdészeti szakmai vetélkedő
Négy erdészeti szakközépiskola közel húsz diákja mérte össze tudását Fotó: Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége

Pénteken zajlott a II. Erdészeti szakmai vetélkedő a csíkszeredai megyeházán, Hargita Megye Fejlesztési Ügynökségének szervezésében. Az elméleti és gyakorlati részből álló versenyen a megye erdészeti szakközépiskoláinak legjobbjai mérték össze ügyességüket és tudásukat úgy, hogy a természet iránti szeretetüket és tudásukat kamatoztatták.

Cilip Árpád, Hargita Megye Fejlesztési Ügynökségének igazgatója érdeklődésünkre elmondta: a vetélkedőn a csíkszeredai Venczel József Szakközépiskola, a gyergyóditrói Puskás Tivadar Szakközépiskola, a Gyergyóhollói Elméleti Líceum és a zetelaki Dr. P. Boros Fortunát Elméleti Középiskola csapatai vettek részt. A szakmai vetélkedő elméleti része a kahoot platformon zajlott, a tanulók ötven kérdésre kellett válaszoljanak az előre megadott szakirodalom alapján, majd a gyakorlati részben hajtások, rügyek és termések alapján kellett fafajokat azonosítsanak.

– Más szakon tanuló diákok számára is többször szerveztünk már hasonló megmérettetéseket azzal a céllal, hogy szakmailag fejlődjenek, illetve különböző vállalkozásokat is bevonva a frissen végzett szakiskolás diákok majd könnyebben el tudjanak helyezkedni a munkaerőpiacon – vázolta Cilip Árpád. Hozzátette: a II. Erdészeti szakmai vetélkedőn az iskolák diákcsoportjai mellett vállalkozások képviselői is jelen voltak, akik bemutatták a legmodernebb eszközeiket, az általuk használt technológiákat, és egyfajta „vállalkozásmustrának” is mondható, ugyanis ezeknél a cégeknél végezhetnek szakmai gyakorlatot, dolgozhatnak nyáron vagy akár hosszú távon is a diákok. A vetélkedő támogatói a Husqvarna, Stihl, Alias Forest, Garden Project cégek és az APAPET szövetség voltak.

A vetélkedőn az első két helyezést a Gyergyóhollói Elméleti Líceum XI. és XII. osztályos diákjainak csapata nyerte el, így ők vihették haza a vándorkupát, a harmadik helyezésben a csíkszeredai Venczel József Szakközépiskola XI. B osztályos diákjai részesültek.
 





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!