Hirdetés

Érdemes lesz előre tervezni

A Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház területén kezdődő építkezés okán nem lehet használni a kórház főkapuja előtti parkolókat, illetve hamarosan lezárják a forgalom elől az intézményhez vezető Dr. Dénes László utcát is, tehát annak két oldalán sem lehet majd parkolni. A kórház vezetősége alternatívákat javasol.

Vlaicu Lajos
Becsült olvasási idő: 3 perc
Érdemes lesz előre tervezni
A Dénes László utca mint improvizált parkoló. Menni kell Fotó: Vlaicu Lajos

Mint arról korábban beszámoltunk, a hamarosan kezdődő nagy léptékű fejlesztések következményeként nehezebb lesz autóval megközelíteni a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházat. Pontosabban a parkolási lehetőségekkel kell előre tervezni: a kórház közvetlen közelében lévő parkolási lehetőségek már nem állnak rendelkezésre, és a Dr. Dénes László utca mentén sem hagyhatják járműveiket azok, akik a kórházba igyekeznek.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

Az utca – esetleg sorompóval is való – lezárása a híradások szerint egyébként még július végén lett volna esedékes, helyszíni szemlénk tapasztalata viszont az, hogy jelenleg az utca hosszán ugyanúgy parkolnak gépjárművek, mint eddig. Csíkszereda Városháza sajtóosztálya közölte: benyújtották igénylésüket a rendőrséghez az említett útszakasz lezárására.
– Időközben további pontosításokra is szükség volt, a rendőrség képviselőivel terepszemlén is átbeszéltünk minden részletet. Jelenleg várjuk a rendőrségi jóváhagyást, ennek birtokában az önkormányzati testületnek határozattal is el kell fogadnia a kórházhoz vezető utca lezárását. Addig is igyekszünk segítséget nyújtani a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórháznak a munkaterület elhatárolásában az ehhez szükséges kordonelemek biztosításával – válaszolták lapunknak.
Az előrelátható nehézségeken a kórház vezetősége azzal igyekezett enyhíteni, hogy megállapodott a Fenyő utcai lakóövezetben a Fortuna lakópark tulajdonosával: ennek értelmében a lakóparkban nemrég elkészült új épülethez tartozó parkolókat díj felszámítása mellett ideiglenesen használhatják a kórházhoz érkezők 7 órától 20 óráig. A helyszínen készpénzzel lehet a portásnak fizetni, a parkolás ára 5 lej/óra, és összesen 35 szabad hely áll az autósok rendelkezésére addig, amíg a parkolókat el nem kezdik megvásárolni az ott lakók. 
– Amennyiben lesz igény rá a későbbiekben, akkor jegyautomatát szerelünk fel, hogy kártyával is lehessen fizetni – mondta lapunknak ennek kapcsán Csergő Zsolt, a lakópark tulajdonosa. 
Hogy ezen a lehetőségen túlmenően talál-e majd parkolóhelyet az, aki kivizsgálásra, kezelésre, beteget látogatni vagy egyéb okból menne autóval a kórházba, az kétséges. A lakótelep meglévő parkolói már így is zsúfoltak, a fizetős övezetekben délelőtt jelenleg még találni helyeket, de délután már alig, az ingyenes helyeken pedig szerencse kell hozzá. A kórházhoz közeli másik alternatíva a parkolásra a Tudor Vladimirescu utcán, a Cimbora óvoda szomszédságában található magánparkoló lehetne, de Csíki Szilveszter ügyintéző szerint a kórház néhány dolgozója lefoglalta a helyeket, amelynek havi bérleti díja 170 lej, a parkolók másik részét pedig már korábban is bérelték a környéken élők, illetve a további szabad parkoló elsősorban a szomszédos üzlet klienseinek van fenntartva. Ha maradna szabad hely, akkor lehet itt parkolni, az óránkénti díj 1,5 lej, három órát meghaladó időtartamra bérletdíjat számolnak, ami 10 lej.

 





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!