Hirdetés

Épülhet a csíkszentgyörgyi bölcsőde

Egy év késéssel, de folytatódik a csíkszentgyörgyi bölcsőde építkezésének előkészítése – tudtuk meg Réti Zsófia polgármestertől. Bár az önkormányzat az Országos Helyreállítási Tervben sikeresen pályázott az építkezés finanszírozására, további földterületet kellett vásároljon, majd új területrendezési tervet készítsen.

Pál Bíborka
Becsült olvasási idő: 2 perc
Épülhet a csíkszentgyörgyi bölcsőde
Még mindig csak terveken létezik. Térbe helyeznék a kisdedóvót Fotó: Pál Bíborka

Új területrendezési tervet kellett készítsen a csíkszentgyörgyi polgármesteri hivatal az Országos Helyreállítási Tervben (PNRR) megnyert pályázat lebonyolításához, miután kiderült, hogy a bölcsőde építkezési területének mérete nem megfelelő. Az uniós szabványok szerint ugyanis a 40 férőhelyes bölcsőde építésénél legalább 60 áras terület szükséges ahhoz, hogy a tanintézetnek megfelelő méretű udvara is legyen. 

– A hivatal 17 árral kellett kiegészítse a már meglévő építkezési területet. Szerencsénk volt, mert a már meglévő csíkbánkfalvi terület mellett sikerült még egyet megvásárolnunk, ennek alapján elkészítettük az új területrendezési tervet, amit a márciusi tanácsülésen terjesztünk az önkormányzati testület elé

– tájékoztatott a polgármester. 


Hirdetés


A csík­szent­györ­gyi önkor­mány­zat 2022 szeptemberé­ben írta alá az új bölcsőde építésének finanszírozási szerződését, a már említett te­rü­let­ki­e­gészítés miatt azonban több mint egy évet csúszott a projekt kezdete. 
A 12 millió lej értékű beruházásnak köszönhetően a községnek saját konyhával és mosodával működő, korszerű bölcsődéje lesz 2026-ra. A látványtervek szerint az épületben négy különálló gyermek-hálóterem és két játszóterem lesz kialakítva. 
 Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!