Hirdetés

Építik a tanuszodát

Több mint két hónap várakozás után végre elkezdődtek a csíkszentkirályi tanuszoda építkezési munkálatai. Lapunk információi szerint a beruházás elindítására azért kellett eddig várni, mert az Országos Beruházási Társaság (CNI) által megbízott építkezési vállalkozó egy alvállalkozónak adta át a kivitelezést.

Pál Bíborka
Építik a tanuszodát
Munkagépek az építőtelepen. Hat méter mélyre ásnak Fotó: László F. Csaba

A csíkszentkirályi polgármesteri hivatal vezetősége – amint arról már korábban beszámoltunk – július 18-án írta alá az Országos Beruházási Társaság által megbízott építkezési vállalkozóval a tanuszoda munkálatainak rajtját biztosító jegyzőkönyvet. Akkor a vállalkozó azt ígérte, hogy két héten belül elkezdi a Borsáros-fürdő mellett kijelölt közel 5 hektáros területen az új sportlétesítmény kivitelezését. 
Erre azonban a megegyezett időpontban nem került sor, sőt, az önkormányzat nem kapott semmilyen információt arról, hogy mi ennek az oka. Székely Ernő polgármester szerint végül Tánczos Barna szenátorhoz fordultak, járjon közben az ügy előremozdításáért. 


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


Időközben kiderült, hogy a beruházásra kivitelezési szerződést nyert fővállalkozó alvállalkozót keresett, s a munkálatok elvégzésére végül a csíkszeredai Tectum Company építőipari céggel állapodott meg. A helyszínen tegnap már dolgozott a cég munkacsoportja.

– Idén a tanuszoda alapjához szükséges földmunkálatokat szeretnénk elvégezni, ehhez helyenként hat méter mélyre kell ásnunk

– tudtuk meg Vigh Menyhárttól, a Tectum Company Rt. vezérigazgatójától.
Az építkezési vállalat vezetője szerint az időjárástól függően várhatóan január–februárban kell leállniuk a munkálatokkal. 

Építik a tanuszodát



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!