Hirdetés

Elveszett gyermeken és kimerült személyen segítettek

A Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság dolgozói két esetben segítettek bajba jutott személyeken a csíksomlyói pünkösdi búcsú ideje alatt.

Kovács Andrea
Becsült olvasási idő: 2 perc
Elveszett gyermeken és kimerült személyen segítettek
Megtalálták az eltűnt tizenegy éves gyermeket Fotó: Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság

A Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása alapján a pünkösdszombati nagybúcsú ideje alatt a csíksomlyói nyeregben arról értesítették őket, hogy két külföldi állampolgár nem találja tizenegy éves fiúgyermekét. A rendőrök azonnal mozgósították egységeiket a gyermek felkutatására, erőfeszítéseiknek köszönhetően hamarosan megtalálták a fiút és visszavitték a családjához.

Ugyancsak a búcsú ideje alatt a rendőrök egy nő segítségére siettek, akiről észrevették, hogy mozgásképtelenné vált, feltehetőleg fizikai kimerültség miatt. A hatóságok autóval szállították át arra a pontra, ahol zarándokcsapata többi tagja tartózkodott – áll a közleményben.

A Hargita megyei katasztrófavédelmi felügyelőség (ISU) közleménye alapján a pünkösdszombati nagybúcsú ideje alatt a csíksomlyói nyeregben 17 személynek nyújtottak orvosi ellátást a szolgálatot teljesítő csapatok. Közülük egy személyt szívproblémával vittek kórházba további orvosi vizsgálatokra, 16 személy pedig különböző egészségi problémák és/vagy traumák okán kapott ellátást valamely mentőpontnál. Az orvosi csapatok segítségére szoruló zarándokok között egy gyermek és 16 felnőtt volt, a 17 személy közül öt volt külföldi (magyarországi) állampolgár – olvasható a tájékoztatásban.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!