Hirdetés

Elsőként Somlyón dolgoznak

A köves utcák felújításával még pünkösd előtt elkezdi a csíkszeredai polgármesteri hivatal a nyári útkarbantartási munkálatokat. Elsőként Csíksomlyón és a Somlyói-nyeregben, a zarándokok által használt útszakaszokon végeznek munkálatokat, útlezárásra nem kell számítani.

Pál Bíborka
Becsült olvasási idő: 2 perc
Elsőként Somlyón dolgoznak
A Szék útja javítása után a mellékutcákat kövezik Fotó: László F. Csaba

A csíkszeredai polgármesteri hivatal múlt héten pénteken írta alá a kivitelezési szerződést a Balast Centrum útépítő vállalattal a nyári útkarbantartási munkálatoknak azokra a részeire, ahol az utak újrakövezésére van szükség. 
A karbantartási munkálatok során a kivitelező azokban az utcákban, ahol szükséges, teljesen felmarja a régi utat, tört kővel és ballaszttal tölti fel, majd bogárhátú utat csinál, hogy mindkét oldalán lefolyjon a víz. A sáncokat is kitisztítják, adott részletes információkat a városháza. 


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


Első körben Csíksomlyón és azokon a nyereghez vezető útszakaszokon dolgozik a kivitelező, amelyeket a pünkösdi zarándokok is használnak. Ezenkívül pedig a városi kertészet munkatársai járhatóvá tették a Kissomlyó-patakán átvezető négy fapallót is, amin keresztül szintén sokan szoktak gyalogosan a somlyói nyeregbe érkezni. 
Pünkösd hetét követően a megyeközpont peremén, Szé­cseny­ben, Csibában, Zsö­göd­für­dőn folytatódik a köves útszakaszok javítása, ezzel párhuzamosan pedig az önkormányzat készül az aszfaltozási munkálatok szerződésének aláírására. Összesen 7-8 km köves útszakaszt tudnak idén felújítani, a munkálatok értéke 1,2 millió lej. Az aszfaltozási munkálatokra pünkösdhétfő után fognak szerződést kötni, jelezte a hivatal.

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!