Hirdetés

Előléptetéssel könnyítették meg az édesanyáknak, hogy visszatérjenek munkahelyükre

Első alkalommal adtak át előléptetést igazoló elismervényt Hargita Megye Tanácsánál dolgozó édesanyák számára. Az előléptetéséhez szükséges képességvizsgát 12 édesanya végezte el.

Kovács Andrea
Becsült olvasási idő: 2 perc
Előléptetéssel könnyítették meg az édesanyáknak, hogy visszatérjenek munkahelyükre
Előléptetés. Így próbálják elejét venni, hogy a gyermekvállalás ne legyen törés az édesanyák karrierjében Fotó: Hargita Megye Tanácsa

Tizenkét, Hargita Megye Tanácsánál dolgozó, épp gyermeknevelési szabadságát töltő és hosszabb vagy rövidebb idő után a közelmúltban újra munkába álló édesanya vehette át a szakmai előmeneteli vizsgát igazoló elismervényt szerda délelőtt a megyeházán.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés


Szőcs-Mezei Katalin, a Humán erőforrás és kommunikációs igazgatóság munkatársa úgy fogalmazott: Hargita Megye Tanácsa az intézményen belül is kiemelt figyelmet fordít a családokat, édesanyákat támogató intézkedésekre. Családbarát intézkedéseik közé tartozik a gyermekmegőrző/gyermekfelügyelet biztosítása, gyermekcentrikus programok szervezése, a kisgyermekes anyák számára kedvezményes munkaprogram lehetősége, Mikulás-várás és adventi előkészületi programok szervezése, távmunka vagy otthonról végezhető munka lehetősége, előadások családok számára fontos témák feldolgozásával, szabadság kérhető gyermekfelügyeletre, családi eseményekre, orvosi vizsgálatokra – sorolta. Törekvéseikkel igyekeznek példát mutatni más intézményeknek, vállalatoknak, hogy biztosítsanak hasonló lehetőségeket – fűzte hozzá.

Az eseményen a munkába visszatérő édesanyák számára szervezett képességfelmérő vizsga – amely lehetővé teszi előléptetésüket – sikeres teljesítését igazoló elismervényeket vehették át a Hargita megyei önkormányzat alkalmazottai.

– A munkaadók sokat tehetnek azért, hogy a kolléganők gyermekvállalása ne legyen karrierjükben törésvonal, az előrelépés lehetősége nyitott maradjon. A megyei tanácsnál bevezetett gyakorlat követendő példa lehet, bízom benne, hogy a megyében a gyermekvállalás egyre inkább mentessé fog válni a különböző munkahelyi veszélyeztetettségektől – mondta el Borboly Csaba Hargita Megye Tanácsának elnöke. Kifejtette: biztosítani kell az esélyegyenlőséget a gyermeknevelési szabadságról munkába visszatérő nők számára. A törvények megfelelő értelmezésével meg lehet találni erre a megoldást, illetve további olyan intézkedéseket is terveznek, amelyek a gyermeknevelésről visszatérő szülőknek segít a zökkenőmentesebb visszatérésben.

A közalkalmazottakat jelenleg is elő lehet léptetni, ezt a gyakorlatot azonban a gyermeknevelési szabadságukat töltő munkatársak esetében sokáig csak akkor alkalmazták, amikor az anya visszatért munkahelyére – részletezte.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!