Hirdetés

Elkezdik a 125-ös megyei út korszerűsítését, ha kapnak rá támogatást, ha nem

Akkor is elkezdik a Csíkdánfalvát Karcfalvával, Csíkszenttamással, Csíkszentdomokossal és Balánbányával összekötő 125-ös megyei út építését, ha nem kapnak rá uniós vagy kormányzati támogatást – hangzott el a megyei önkormányzat és a felcsíki települések vezetőinek csütörtöki munkamegbeszélésén.

Hírszerkesztő: Kiss Előd-Gergely
Becsült olvasási idő: 1 perc
Elkezdik a 125-ös megyei út korszerűsítését, ha kapnak rá támogatást, ha nem
Munkareggeli. Felcsíki beruházásokról tanácskoztak Fotó: Hargita Megye Tanácsa

A Hargita megyei önkormányzat közleménye szerint a csíkjenőfalvi Tercsi közösségi vágóhíd meghívására tartottak munkareggelit. A megbeszélésen részt vett Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke, Bíró Barna Botond elnökhelyettes, a megyei tanács Csík-térségi önkormányzati képviselői, valamint a felcsíki polgármesterek. A korszerűsítésre váró 125-ös megyei út hossza 19 kilométer, az útszakaszon nyolc híd is karbantartásra szorul.

A megbeszélésen ezenkívül arról is szó esett, hogy a Hargita-hegység-projekt részeként útvonalakat építenének ki a hegyre Csíkdánfalváról, Csíkmadarasról, Csíkrákosról, Madéfalváról és Csíkcsicsóról. A Nagy-Hagymás-projekt keretében az Egyes-kő felé vezető felvonót építenének, és más fenntartható turisztikai beruházásokat is terveznek. Csíkdánfalván a Dugás-fürdő környékét szeretnék kiépíteni, megyei szintű rehabilitációs központtá alakítanák a fürdőhelyet – derül ki a közleményből.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!