Hirdetés

Elballagtak a Sapientia csíkszeredai végzősei

234 egyetemi hallgató ballagott el idén a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Csíkszeredai Karán. A tanévzáró ünnepséget és ballagást szombaton délelőtt tartották meg a Szabadság téren.

Péter Ágnes
Elballagtak a Sapientia csíkszeredai végzősei
Végzősök a Szabadság téren. Feldobták a kalapokat Fotó: Péter Ágnes

Szombaton délelőtt tartották meg a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Csíkszeredai Karának tanévzáró ünnepségét és a végzősök a ballagását a Szabadság téren, ahol a tanintézet 13 alapképzéséről és 5 mesterképzéséről összesen 234 hallgató búcsúzott az egyetemtől. Elsőként dr. Balog Adalbert rektorhelyettes búcsúztatta a végzős egyetemi hallgatókat, majd Korodi Attila, Csíkszereda polgármestere is köszöntötte őket. Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusának képviseletében Beke Mihály, első beosztott konzul mondott ünnepi beszédet, továbbá a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Csíkszeredai Karának dékánja, dr. Lázár Ede, valamint a Hallgatói Önkormányzat elnöke, Asztalos Nándor másodéves hallgató is búcsúztatta a végzősöket. A ballagók nevében Bari Adrienn végzős hallgató mondott ünnepi beszédet.


‒ Ez a sok-sok ember, aki most körülöttünk áll – szüleink, rokonaink, tanáraink, barátaink – mind segítettek, segítenek és segíteni fognak abban, hogy elérjük a céljainkat. A hálánkat kifejezve ígérjük,  mindent megteszünk annak érdekében, hogy méltók legyünk ehhez a kiváló oktatási intézményhez

– fogalmazott a végzősök nevében Bari Adrienn.


Az ünnepi beszédek után a legjobb eredményeket elért hallgatókat díjazták, és a Hargita Népe elismerését fejezte ki annak a hat végzős hallgatóknak, akik napilapunk hasábjain megjelenő, Sapi Népe című állandó, hetente megjelenő rovatba írtak. A tanévzáró ünnepségen a Csíki Kamarazenekar zenészei játszottak, ünnepélyesebbé téve az eseményt.
A ballagást megelőző napon, pénteken, a hagyományhoz híven a végzősök népviseletben vonultak ki az egyetem épületétől a csíksomlyói kegytemplomig, hogy részt vegyenek a búcsúzó diákoknak tartott szentmisén.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!