Hirdetés

Együtt a látássérültekért

Az Erdélyi Magyar Látássérültekért Alapítványt (EMLA) kívánja támogatni rendkívüli jótékonysági akciójával a Hamm ételrendelő alkalmazás csapata. Október 5–15. között a Hamm telefonos alkalmazáson keresztül leadott rendelések értékének egy százalékával az Erdélyi Magyar Látássérültekért Alapítvány projektjét támogatják, így minden ételrendelő személy hozzájárulhat ennek sikerességéhez.

Kovács Andrea
Becsült olvasási idő: 2 perc
Együtt a látássérültekért
A Hamm csapata az EMLA projektjét támogatja Fotó: látványterv

Október 15. a fehér bot – a vakok és gyengénlátók – nemzetközi napja. A nemzetközi nap célja a közvélemény figyelmének felhívása a vakok és gyengénlátók sajátos helyzetére, keresve gondjaik megoldásának lehetőségét, a társadalomba való teljes értékű beilleszkedésük útját. Ebből az alkalomból a csíkszeredai székhelyű Hamm ételrendelő alkalmazás csapata rendkívüli jótékonysági kezdeményezést indított. Az akció fontosságáról és a Hamm csapatának személyes indíttatásáról Gál Szabolcs, az alkalmazást üzemeltető és az ételszállító cég társalapítója, vezető IT-fejlesztője mesélt lapunknak.

Mint Gál Szabolcs elmondta: október 5–15. között a Hamm telefonos alkalmazáson keresztül leadott rendelések értékének egy százalékával az Erdélyi Magyar Látássérültekért Alapítvány projektjét támogatják, így minden ételrendelő személy hozzájárulhat ennek sikerességéhez. Emellett a Hamm az alkalmazáson keresztül lehetőséget ad virtuális termékek vásárlásával közvetlenül is adományozni ebben az időszakban. Olyan termékeket lehet „megvásárolni”, mint: Remény virágai képeslap, Tanulás fénye gyertya, Könyvtárosálom Könyvjelző, Együtt az építésért mozaik és Tudásbefektetés aranyérem. 

– Vállalkozásunk mindig is kiemelt figyelmet fordított az aktív közösségi részvételre és a jótékonysági megmozdulások szervezésére.

Támogattunk már hasonló megmozdulásokkal civil egyesületeket, alapítványokat, kórházi dolgozókat, véradókat, juttattunk diákoknak tanszereket, nélkülözőknek ünnepi vacsorát és gyermekeknek vittünk el pizzát olyan helyekre, ahol talán még sosem volt. Bízunk benne, hogy ezekkel a sor nem zárul, és amíg erőnk, energiánk engedi, ezeket a tevékenységeket szeretnénk bővíteni és folyamatossá tenni – ismertette a cég társalapítója.

látványterv
Mint részletezte: az Erdélyi Magyar Látássérültekért Alapítvány Romániában élő, magyar ajkú látássérültekért dolgozik, az egyesület jelenleg egy magyar nyelvű oktatási intézmény és egy rehabilitációs központ létrehozásán fáradozik. Ezek létesítése kiemelten fontos, ugyanis ez idáig nem volt ilyen vagy ehhez hasonló, magyar nyelvű oktatási intézmény, melyre a gyermekeknek igen nagy szüksége lenne, a rehabilitációs központ pedig a látássérült felnőtteket szolgálná ki.

– Nem sokkal kislányunk születése után a feleségem mesélt egy videóról, ahol egy vak csecsemő érezte, ahogyan a langyos víz folyik a kezeire, élvezte és mosolygott, amikor a meleg víz elérte ujjait. A történet nagyon megérintett, azóta szívügyemmé vált a vak és/vagy gyengénlátó gyermekek támogatása – mesélt személyes indíttatásáról Gál Szabolcs.

Hozzátette: a Fuss Neki, Udvarhely! idei rendezvényén az EMLA ügyéért szaladt, de feltett szándéka nagyobb eredményeket elérni, ezért szeretné a Hamm-felhasználókat is mozgósítani. Arra biztatnak mindenkit, hogy október 15-ig vásároljon virtuális termékeket, mellyel az EMLA projektjét, egy jó célt támogathatnak.

 

Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!