Hirdetés

Egy hónapon át kamatmentesen törleszthetők az alaptartozások Csíkszeredában

Csíkszereda mandátumból leköszönő önkormányzati testülete kedden találkozott utoljára: a soron kívüli ülésen egyebek mellett a kamattörlés lehetőségéről határoztak.

Hírszerkesztő: Molnár Raymond
Egy hónapon át kamatmentesen törleszthetők az alaptartozások Csíkszeredában
Archív Fotó: László F. Csaba / Archív

A 2024/107-es számú kormányrendelet lehetővé teszi, hogy a helyi önkormányzatok részleges adóamnesztiát alkalmazzanak. Az önkormányzati testület ennek szellemében hagyta jóvá azt a határozattervezetet, amely kimondja: mindazon jogi és magánszemélyek, akik 2024. november 25-ig befizetik a teljes alaptartozásukat és kérelmezik a mentesítést, megszabadulnak a 2024. augusztus 31-ig felhalmozott büntetőkamatoktól. 


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

Az amnesztia által biztosított lehetőséggel élni kívánó csíkszeredaiaknak első lépésben értesítést kell benyújtaniuk a városháza adó- és illetékosztályára, amelyben jelzik a szándékukat. Az értesítés alapján bocsátják ki az alaptartozás és a kamat értékét megállapító bizonylatot, és miután az alaptartozást törlesztették, továbbá a pénzügyi nyilatkozatok benyújtásával is napirendre kerülnek, kérvényezhetik a kamatok eltörlését. A jogosultság érdekében az igénylőknek a helyi adók és illetékek mellett a bírságokat, a bérleti és a haszonbérleti díjakat is törleszteniük kell. A kérelem formanyomtatványa igényelhető és kitölthető a városháza adó- és illetékosztályán – tájékoztat közleményében az önkormányzat.



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!