Dob-ban ritmusfesztivál Csíkszeredában, különleges koncertek várják a közönséget

A magyarországi zenei élet meghatározó alakjai, Kaltenecker Zsolt és Markó Ádám részvételével tartják idén Csíkszeredában a Dob-ban ritmusfesztivált. A pénteken kezdődő többnapos koncertsorozaton a Mikó-vár udvarán fellép továbbá Borbély Mihály, a magyar etnojazz mestere és Farkas Zoltán, a táncházmozgalom egyik legismertebb alakja.

Pál Bíborka
Becsült olvasási idő: 1 perc
Dob-ban ritmusfesztivál Csíkszeredában, különleges koncertek várják a közönséget
Korábbi felvétel Fotó: László F. Csaba / Archív

Újabb színvonalas zenei fesztivállal szólítják meg a dzsessz, a rock és a különlegesebb műfajok kedvelőit Csíkszeredában. A háromnapos rendezvénnyel kapcsolatosan fontos tudni, hogy a Dob-ban ritmusfesztivál szervezői nemcsak a térség zenészeinek biztosítanak intenzív szakmai workshopokat, hanem a Mikó-vár udvarán, a zenekedvelők örömére is, nemzetközileg elismert együtteseket vonultatnak fel.


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

 
A rendezvény második napján például színpadra lépnek Batyu – Borbély Polygon és barátaik, akiknek műsorát a régmúlt korok népzenei-néptáncos öröksége képezi. A szervezők által közzétett ismertető anyagban azt olvashatjuk róluk, hogy „feldolgozásaik megmutatják a Kárpát-medence kulturális kincseit, az itt élő népek, nemzetiségek egymást gazdagító hagyatékát, napjaink művészeti formanyelvén. Így rímel egymásra gyimesi és moldvai csángó muzsika, Bartók román gyűjtéseinek motívumai, szlovák fujaramuzsika és kortárs jazz, Sztravinszkij lüktető ritmusai…”

A szombati nap másik kiemelt fellépője Kaltenecker Zsolt és Markó Ádám, a magyarországi zenei élet meghatározó alakjai. Duójuk különleges zenei utazásra invitálja a hallgatókat: a modern jazztől a progresszív műfajokon át az elektronikus zenéig számos stílust ötvöznek.

A péntektől vasárnapig tartó fesztiválon a legfiatalabbaknak interaktív előadással kedveskednek a szervezők, amelyen különböző ütős hangszerekkel ismerkedhetnek meg a gyermekek.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!