Hirdetés

A dimenzió határait feszegető fotókiállítás

60 Triptichon címmel nyílt kiállítás Görbe György fotóművész hatvanadik születésnapja alkalmából csütörtök este a csíkszeredai megyeházán.

Bíró István
Becsült olvasási idő: Kevesebb mint egy perc
A dimenzió határait feszegető fotókiállítás
Születésnapi tárlat. Pályatársai is köszöntötték a fotóművészt Fotó: László F. Csaba

A kiállítást dr. Péter Izabella, a Prisma Fotóklub tagja nyitotta meg. Beszédében rámutatott, Görbe György fotóművész a triptichon alkotásaival rendkívül szépen játszik a térrel.

– A triptichonok ez esetben teljesen más értelmezést kapnak, s egyszerű, egységben értelmezhető hármas kép helyett dimenzióhatárokat feszegető, a megszokott dolgokat teljesen új perspektívába helyező képeket alkot, amelyek térhatása magával ragad, mintegy belépést nyújt a képbe, beszippant, elbűvöl. Érdekes élmény, és ha egyes képeket nem statikusan, hanem egy kicsit előre-hátra mozdulva nézünk, majdnem hipnotikus hatást érünk el vele – részletezte a Prisma Fotóklub tagja.

A születésnapos fotóművészt Labancz István, a Prisma Fotóklub elnöke, illetve családtagjai is köszöntötték. A XIV. Székelyföld Napok rendezvénysorozat részeként megnyitott kiállítás november 3-ig látogatható.

László F. Csaba

László F. Csaba

László F. Csaba





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!