Hirdetés

Díjazzák a tantárgyversenyeken kiváló eredményt elért Hargita megyei diákokat és tanáraikat

Hargita Megye Tanácsa és Hargita Megye Tanfelügyelősége közösen díjazza a megyei olimpiászokon/tantárgyversenyeken 1., 2. vagy 3. helyezést elért diákokat és felkészítő tanáraikat. Hargita Megye Tanácsa összesen 385 ezer lejt fordított díjazásának a támogatására és az olimpiászok szervezésére - tájékoztat közleményében Hargita Megye Tanácsának sajtószolgálata.

Hírszerkesztő: Molnár Raymond
Díjazzák a tantárgyversenyeken kiváló eredményt elért Hargita megyei diákokat és tanáraikat
Fotó: Hargita Megye Tanácsának sajtószolgálata

Ezen a héten tartják a 2023–2024-es tanév megyei, országos és nemzetközi tantárgyversenyein kiváló eredményt elért Hargita megyei diákok és felkészítő tanáraik díjazását. Elsőként május 27-én, hétfőn ünnepélyes keretek között Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke és Demeter Levente főtanfelügyelő közösen díjazta a tehetséges csíki diákokat és az őket felkészítő pedagógusokat a csíkszeredai Segítő Mária Római Katolikus Gimnázium kollégiumának dísztermében. Ezt követően május 28-án, kedden díjazzák a székelyudvarhelyi, május 29-én a maroshévízi és május 30-án a gyergyói tehetséges fiatalokat, valamint az őket felkészítő tanárokat. 


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

Csík térségben 240 diák, 127 tanár és 16 csapat részesült díjban. „Örömmel látom, hogy egyre több a tehetséges fiatal megyénkben, ezt bizonyítja az is, hogy a megyei tantárgyversenyeken egyre többen vesznek részt és szereznek dobogós helyet. Ők a közösségeik influenszerei, még több fiatalt fognak inspirálni arra, hogy ezt az utat folytassák, minél több tudást szerezzenek meg” – mondta Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke a díjazáson. 

Díjazzák a tantárgyversenyeken kiváló eredményt elért Hargita megyei diákokat és tanáraikat

Mint a közleményben írják, Hargita Megye Tanácsa kiemelt hangsúlyt fektet a fiatalok jövőjére, valamint jelenére is, ugyanakkor a fejlődést is ösztönzi, külön prioritásban foglalkozik az oktatás kérdésével. Hargita Megye Tanácsának oktatást és ifjúságot érintő legfőbb tevékenységei 2024-re: a megyei tantárgyversenyek szervezésének, lebonyolításának támogatása; a végzős diákok díjazása; a megyei versenyeken és tantárgyversenyeken dobogós helyezést elért diákok és felkészítő tanáraik díjazása; a Hargita Megyei Kiválósági Központ tehetséggondozó programjának támogatása.

Az ifjúsági tevékenységeket támogató program a digitális oktatás fejlesztésére, az after school programokra, az Erdei iskola programra és a szakoktatás támogatására fekteti a hangsúlyt. Továbbá támogatják a képességfelmérő vizsgákra és az érettségire való felkészülést, a sajátos nevelési igényű gyerekek fejlesztését szolgáló eszközök vásárlását, és a nekik szóló tevékenységek megszervezését. Pályázatot írtak ki tematikus táborok, iskolai versenyek, ifjúsági szervezetek tevékenységének támogatására. Idén is megszervezik az ifjúság napját Hargita megyében, illetve finanszírozzák alintézményeik oktatást és ifjúságot érintő főbb tevékenységeit, programjait, mint a Hargita Megyei Nevelési Tanácsadói és Erőforrás Központ, a Vámszer Géza Művészeti Népiskola, Hargita Megye Tanácsa Hegyi- és Barlangimentő Közszolgálata, Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége programjait.

Az Országos Helyreállítási Alap (PNRR) finanszírozásával, 52 önkormányzat partnerségével, 83 tanintézetet szerelnek fel bútorokkal, tananyagokkal, digitális eszközökkel, illetve 54 elektromos kisbuszt vásárolnak.





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!