Díjazták a csíkszeredai Kassay Anna filmjét

A csíkszeredai Kassay Anna nyerte a Kassai Nemzetközi Filmfesztivál Legjobb Fiatal Filmes díját. A fiatal alkotó tavaly végzett Belgrádban filmművészeti szakon, jelenleg pedig a Hargita Stúdió szerkesztőjeként dolgozik.

Pál Bíborka
Becsült olvasási idő: 2 perc
Díjazták a csíkszeredai Kassay Anna filmjét
ESTE Film Festival Q&A, Szeben Fotó: ESTE Film Festival Q&A, Szeben,

Kassay Anna elsősorban író-rendezőként szeret tevékenykedni, de munkái egy részének saját maga a producere is. Az egyetem befejezése után itthon a Porta című műsor szerkesztésével foglalkozik a Hargita Stúdió megbízásából. Mari című vizsgafilmjével több nemzetközi filmfesztiválon vett részt – Budapest Movie Awards, Barcelona Indie Awards –, nemrég a Kassai Nemzetközi Filmfesztiválon pedig elnyerte a Legjobb Fiatal Filmes díját.
– A filmet itthon, Csíkszeredában forgattam le, egy 28 perces dráma, amely Ágnesnek, egy 16 éves lánynak a traumafeldolgozását követi végig. A film metaforákkal közvetíti a belső küszködést, amelyről a főszereplő konzervatív, falusi környezete nem mer, és nem is tud nyíltan beszélni. Felnövés, szexualitás, gyerek-szülő viszony, a hagyományok és a kimondott vagy épp kimondatlan dolgok súlya a filmben megjelenő témák – mondta díjnyertes alkotásáról Kassay Anna.
A film egyébként jelölést kapott a hétvégén lezajlott Szebeni ESTE filmfesztiválon is a legjobb rövidfilm kategóriában.
 



Hirdetés


Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!