Hirdetés

Csoportokat veszíthet a Kis Herceg

A csíkszeredai tanintézetekben több mint négyszáz kiscsoportos és bölcsődei helyre lehet iratkozni. Rossz hír, hogy a Micimackó óvoda épületének elhúzódó felújítási munkálatai miatt két kiscsoportot veszíthet a Kis Herceg óvoda, miután a csíkszeredai polgármesteri hivatal továbbra is a tanintézethez tartozó Angyalkertben helyezi el az épület nélkül maradt óvoda csoportjait.

Pál Bíborka
Becsült olvasási idő: 5 perc
Csoportokat veszíthet a Kis Herceg
Ki maradhat a csoportszobákban? Patthelyzet Fotó: László F. Csaba

Az oktatási minisztérium által jóváhagyott módszertan szerint május 24-ig tart az újrairatkozás az óvodákban és bölcsődékben, ezt követően május 27-től fogadják az ősszel induló csoportokba a hároméves és ennél kisebb korú gyermekek jelentkezését.
Csíkszeredában össze­sen 427 bölcsődei, illetve tipegő és kiscsoportos hely indul ősztől: 160 böl­csődéskorú gyermeknek a foglalkoztatására és felügyeletére van lehetősége a Kis Herceg óvodának, 63 kicsit tud fogadni a városi bölcsőde, a fennmaradó helyek pedig a városi óvodákban induló napközis, illetve rövid programmal mű­ködő kiscsoportok. 


Cikkünk a hirdetés után folytatódik!

Hirdetés

Két csoportról kellene lemondjanak

A Kis Herceg óvodában nyolc tipegő csoport indul ősztől, ebből a visszairatkozásokat követően 115 hely marad az újonnan érkezőknek.  
A tanintézethez tartozó Angyalkert óvodában ugyanakkor problémát jelent, hogy amennyiben az ideiglenesen beköltöztetett Micimackó két csoportja nem költözik ki az épületből, elfoglalja a tipegő csoportokból kinövő kiscsoportok helyét.  Az érintett óvodának nyolc – négy óvodai, négy bölcsődei – csoport működtetésére van akkreditálása, ebből kellene lemondania kettőről ahhoz, hogy a Micimackó óvodásainak hely maradjon. 
Az üggyel kapcsolatosan megkerestük Sógor Enikő alpolgármestert is, aki megerősítette, hogy a Jégpálya negyedi óvodaépület munkálatai előre nem látható akadályok miatt a tervezettnél hosszabbra nyúlnak, ezért a kivitelező tanévkezdésre nem tudja befejezni a munkálatokat. 

Csoportokat veszíthet a Kis Herceg

– Olyan jellegű szerkezeti beavatkozásokat kell végezni, amelyekkel az eredeti tervben nem számoltunk, a kivitelező rendellenességeket talált például a vasbeton elemek összeillesztéseinél, hiányzik egy tartógerenda, de problémák vannak az emeleti födémnél is. A módosító javaslat elkészült, az új anyagszükségletre árajánlatot várunk, amelyet követ a szerződésmódosítás, és sorrendileg csak ezt követően kérhetjük a kivitelezés folytatását

– részletezte. 
Az alpolgármester a Micimackó óvodai csoportok működtetését továbbra is az Angyalkert épületében képzeli el, ahhoz pedig, hogy ez lehetséges legyen, azt kéri a befogadó intézmény vezetőségétől, hogy ne indítson újabb csoportokat.

– A Kis Herceg napközitől azt kérjük, hogy ne indítson két újabb napközis csoportot, és kérelmünket a megyei tanfelügyelőségnek is megindokoljuk

– fogalmazott.

Csoportokat veszíthet a Kis Herceg

Ahol kezdték, ott akarják folytatni az ovit

Információink szerint az Angyalkertben jelenleg tipegő csoportba járó gyermekek szülei nem szeretnék a már megszokott környezetből más­hová vinni a kicsiket, ennek okán petíciót indítanak, amelyben arra kérik az önkormányzatot, hogy biztosítsa számukra a kicsik kiscsoportos foglalkoztatását az eredeti tanintézetben, hiszen erre van törvényes keret. Az oktatási minisztérium által jóváhagyott iratkozási módszertan szerint azok az óvodák, amelyek bölcsődei csoportokat is működtetnek, a rendelkezésükre álló férőhelyek erejéig ezeket a gyermekeket felvehetik a kiscsoportokba. 

– Amennyiben lemondunk a két kiscsoport indításáról, a jelenlegi tipegősöktől vesszük el a lehetőséget attól, hogy a választott intézményükben folytassák az óvodát. Az érintett gyermekek szülei egyébként a visszairatkozási időszakban már letették az erre vonatkozó kérésüket, a jelentkezésüket pedig elfogadtuk

– tudtuk meg Kedves Ildikótól, a Kis Herceg óvoda igazgatójától. 
Az érintett felek egyébként tavaly abban állapodtak meg, hogy a Micimackó óvoda a felújítási munkálatok miatt egy évig működik az Angyalkertben, ennek megfelelően állította össze a befogadó intézmény a következő tanév beiskolázási tervét. 
 

VÁRJÁK A KISCSOPORTOSOKAT
A csíkszeredai óvodákban és napközi otthonokban összesen 196 hely van kiscsoportosok számára. A Napocska óvodában ősztől két kiscsoportba és egy rövid programmal működő vegyes csoportba várják a kicsiket. A Csipike és a hozzá tartozó Tulipán óvodában az ősztől induló napközis és vegyes csoportok mellett Waldorf-módszerrel működő kiscsoportba is jelentkezhetnek az érdeklődők. A Micimackó óvoda két és fél kiscsoportot indít, míg az Aranyalmában két csoport indul. 

Csoportokat veszíthet a Kis Herceg





Hirdetés
Hirdetés

Kövessen a Facebookon!